Gemeente Heerhugowaard


Maatregelen inzamelen oud papier

Het gemeentebestuur heeft ingestemd met een aantal maatregelen om nog meer oud papier gescheiden in te zamelen.

Wapen van Heerhugowaard

Bijna 90 procent van de Heerhugowaarders levert oud papier gescheiden in, zo blijkt uit het Omnibusonderzoek 2005. Om nog meer oud papier gescheiden in te zamelen, heeft het gemeentebestuur ingestemd met een aantal maatregelen.

Tot nu toe zamelde de gemiddelde inwoner bijna 68 kilo oud papier per jaar in en zon 45 kilo per persoon verdwijnt per jaar in de grijze afvalbak. Het gemeentebestuur streeft naar een gemiddeld resultaat van 85 kilo per inwoner.

Ondergrondse papiercontainers milieuparkjes
Een meerderheid van de Heerhugowaarders denkt (ook) gebruik te maken van ondergrondse papiercontainers als die bij de milieuparkjes worden geplaatst. Van de Heerhugowaarders die papier nu (nog) niet gescheiden aanbieden, is dat 40 procent. Het gemeentebestuur heeft besloten om in 2006 te beginnen met het plaatsen van papiercontainers in die parkjes.

Sticker ongewenst reclamedrukwerk
Zon 40 procent van de Heerhugowaarders vindt een deel van het reclamedrukwerk ongewenst, de helft daarvan heeft geen sticker tegen ongewenst drukwerk op de brievenbus. Daarom wordt bij de verspreiding van de jaarlijkse Huisvuilkalender een sticker tegen ongewenst reclamedrukwerk mee gezonden.

Omnibusonderzoek
Het Omnibusonderzoek, een gemeentelijke enquête over meerdere onderwerpen, is in mei van dit jaar voor de twaalfde keer verstuurd naar zeshonderd willekeurig gekozen Heerhugowaarders. De gemeente heeft bijna vierhonderd ingevulde vragenlijst terug ontvangen. Dit is ruimschoots voldoende voor een goede weerspiegeling van de meningen zoals die onder een doorsnee van de inwoners van Heerhugowaard leven.

6-12-2005