Gemeente Spijkenisse


Enquête Buurtpreventie onder bewoners De Gaarden

06 december 2005

Samen werken aan wijkveiligheid
Driehonderd huishoudens in De Gaarden ontvangen deze week een enquête in de bus over buurtpreventie in De Gaarden. Het project buurtpreventie is een samenwerking tussen de gemeente Spijkenisse, Politie Rotterdam Rijnmond, De Leeuw van Putten, Maasdelta Spijkenisse en Woonbron Spijkenisse.

Deze partners hebben gezamenlijk een vragenlijst opgesteld. De uitkomsten van de vragenlijst zal samen met de cijfers van de Politie Rotterdam Rijnmond en de uitkomsten van een enquête onder de lopers van het buurtpreventieteam en de samenwerkende organisaties gebruikt worden voor de evaluatie van het pilotproject.

Buurtpreventie loopt sinds april van dit jaar in De Gaarden. Het buurtpreventieteam, dat bestaat uit 22 vrijwilligers, heeft de uitdagende taak op zich genomen om de buurt veiliger te maken. Samen met de buurtagent zijn zij de oren en de ogen van de wijk. Zij signaleren en rapporteren aan de politie, de gemeente en de woningcorporaties en helpen daarmee zaken als vervuiling en vandalisme op te lossen.

De uitkomsten van de enquête zullen begin januari bekend worden gemaakt.