Symantec beschermt geldautomaten met Symantec IP-ATM Security

Symantec

LEIDEN, 6 december 2005 -

Symantec introduceert de eerste complete real-time endpoint complianceoplossing voor het gebruik van beveiligde geldautomaten (ATM's) via het Internet Protocol (IP). Deze oplossing, Symantec IP-ATM Security, beschermt tegen virussen, schermt hostsystemen af, controleert de apparatuur volledig, zorgt voor naleving van wettelijke verslagleggingsregels (compliance) en houdt de controle over beheerde en onbeheerde geldautomaten. Deze oplossing biedt banken een flexibele en veilige ATM-infrastructuur.

De geldautomaat is voor een bank één van de belangrijkste contactpunten ('endpoints') met klanten. Daarom willen veel banken juist dit kanaal gebruiken voor de marketing van nieuwe programma's en het aanbieden van persoonlijk gerichte financiële informatie. Om deze flexibiliteit mogelijk te maken, stappen steeds meer banken van eigen netwerken over op IP-netwerken van geldautomaten die werken op het Windows-platform. Zonder voortdurende compliance en strenge beveiliging zijn deze geldautomaten vatbaar voor dezelfde bedreigingen en gevaren waaraan alle op het internet aangesloten computers blootstaan. Met Symantec IP-ATM Security kunnen banken en andere financiële instellingen het risico van aanvallen, virussen en inbreukpogingen sterk verkleinen en de consumenten hun klanten een veilige on-linetransactieomgeving bieden.

"De groei van het aantal geldautomaten op open netwerken met een Windows-platform maakt banken kwetsbaarder voor moedwillige aanvallen met malware, trojans en wormvirussen die de geldautomaat zouden kunnen uitschakelen", aldus David Miner, directeur Financial Services Solutions and Strategies bij Symantec Corporation. "Symantec IP-ATM Security biedt de flexibiliteit die nodig is om de kwaliteit van het klantencontact te verbeteren, maar zorgt tegelijkertijd op kosteneffectieve wijze voor de noodzakelijke bescherming van gevoelige informatie, met een complete eenvoudig te beheren oplossing."

Symantec IP-ATM is de enige totaaloplossing die geldautomaten effectief beveiligt:

* Het biedt bescherming tegen bekende en onbekende malware, virussen, wormen, trojans en spyware.

* Het elimineert configuratieafwijkingen en misbruik door vergrendeling van de poorten, het protocol en de applicaties op de geldautomaat, waardoor het aantal incidenten afneemt en het herstelproces verregaand wordt geautomatiseerd.
* Het vermindert de complexiteit door centrale aansturing en één centraal beheerde oplossing die de toepassing van 'best practices' voor beveiliging, controle en geautomatiseerd herstel mogelijk maakt.

* Het geeft financiële organisaties de controle over de beveiliging van hun geldautomatennetwerk, zodat zij zelf wettelijke verslaglegging (compliance) kunnen garanderen in de gehele ATM-infrastructuur.

Beveiliging van geldautomaten is slechts één onderdeel van de complexe en kostbare problemen waarmee financiële instellingen tegenwoordig worden geconfronteerd. Symantec heeft een uitgebreid aanbod van oplossingen voor het beheren, meten en rapporteren van compliance, bescherming tegen aanvallen, beveiliging van on-line banktransacties en voorlichting aan eindgebruikers over het beperken van veiligheidsrisico's.

Symantec IP-ATM Security bestaat uit Symantec Sygate Enterprise Protection en, kan uitgebreid worden met Symantec AntiVirus Corporate Edition en Symantec Ghost. Banken kunnen de mogelijkheden van deze oplossing verder uitbreiden door integratie van DeepSight Alert Services en DeepSight Threat Management Services, en de functies voor back-up en systeemherstel van de LiveState Recovery Suite.
---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.