CDA

01-12-05
6 december: debat over internationale samenwerking Met Tweede-Kamerleden Kathleen Ferrier en Theo Brinkel

Dinsdag 6 december a.s. vindt in De Herberg van Paulus (Stationsweg 16) te Baarn een discussiebijeenkomst plaats over de nota Internationale samenwerking die het CDA medio november presenteerde. Internationaal secretaris Ellen Nauta-Van Moorsel (secretaris van de commissie die het rapport schreef) leidt de bijeenkomst en zal het rapport toelichten, waarna Kathleen Ferrier (woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking van de CDA-Tweede Kamerfractie) en haar collega-Tweede Kamerlid Theo Brinkel reageren. Ook Ineke Rijnsdorp van het COS (Centra voor Ontwikkelingssamenwerking), afdeling Utrecht, geeft een korte reactie. Vervolgens is er debat met de zaal. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot circa 21.00 uur.

Het rapport Internationale samenwerking besteedt aandacht aan economische ontwikkeling, de rol van de handel, het bedrijfsleven en de middenklasse ter bevordering van effectieve armoedebestrijding. De leidraad in het rapport is versterking van het probleemoplossend vermogen van mensen, organisaties en samenleving. Het rapport bevat 12 concrete beleidsaanbevelingen.

Het rapport is geschreven door een projectteam dat onder leiding stond van Piet Bukman. Maatschappelijke organisaties en andere deskundigen zijn betrokken geweest bij de totstandkoming ervan. Het rapport Internationale Samenwerking treft u aan op de website, www.cda.nl

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Eduardo Freistichting, (Stichting voor Internationale Solidariteit van het CDA) en de NCDO. (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling)

Eerder waren er al discussiebijeenkomsten in Haren (Groningen) en Den Haag. De nota Internationale samenwerking en de uitkomsten van de discussiebijeenkomsten worden meegegeven aan de Programcommissie die het programma voor de Tweede Kamerverkiezingen in mei 2007 gaat schrijven.