Ordina Beheer NV

Ordina neemt het Belgische EVO-Soft over

Nieuwegein, 6 december 2005

Ordina heeft vandaag het Belgische ICT-bedrijf EVO-Soft N.V. overgenomen.

EVO-Soft realiseert met haar ruim 120 medewerkers een omzet van circa EURO 8,5 miljoen in 2005 en is daarmee één van de grotere onafhankelijke ICT-bedrijven binnen de Vlaamstalige markt. De onderneming is gespecialiseerd in systeemontwikkeling en integratie meer specifiek op het gebied van Java en Microsoft .Net technologie.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina: De overname van EVO-Soft past goed in onze acquisitiestrategie. Door de overname wordt Ordina een topspeler op het gebied van Java en .Net in België. Samen met het recent (met de overname van Solidium) gevormde Java expertise cluster in Nederland wordt Ordina zo een topspeler binnen de Benelux op het gebied van Java. Daarnaast betekent de overname van EVO-Soft een versnelling van onze groeidoelstellingen in België.

Karel Voets, algemeen directeur van EVO-Soft: Wij zijn zeer verheugd met de overname door Ordina. Aansluiting bij Ordina ontsluit voor ons nieuwe markten en biedt ons de mogelijkheid grotere en complexere projecten te doen bij onze klanten. Daarnaast biedt de overname de mogelijkheid aan onze medewerkers om nog uitdagender projecten te doen en een verbreding van loopbaanperspectieven.

Hans Vets, algemeen directeur van Ordina Belgium: We overschrijden met deze stap de grens van de 400 consultants in België en lopen hiermee voor op onze initiële groeiplannen. De locatie Gent geeft ons een ideaal uitgangspunt om de regios Oost- en West Vlaanderen nu veel beter te kunnen bedienen.

De koopsom voor EVO-Soft wordt volledig in contanten voldaan. Een beperkt deel van de koopsom is afhankelijk van het resultaat van EVO-Soft in 2005.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.