TNT Group

Persbericht

TNT kondigt overname aan van vooraanstaand Spaans binnenlands expressbedrijf TG+

06 December 2005 - TNT N.V., de wereldwijde aanbieder van post, express en logistieke diensten, heeft vandaag aangekondigd dat de divisie Express van de onderneming TG+ gaat overnemenen. TG+ is een vooraanstaand Spaans binnenlands expressbedrijf. Eén en ander vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten.

TG+ logo De voorgenomen acquisitie van TG+ betekent een uitbreiding en versterking van de binnenlandse expressactiviteiten van TNT, en zal een impuls geven aan de internationale expressactiviteiten van het bedrijf in Spanje, een strategische markt binnen Europa met een hoog groeipotentieel. Tegelijkertijd zal TG+ de groei van de leidende positie van TNT op de premium expressmarkt in Europa versterken door een betere dekking in deze belangrijke markt.

TG+ is de op twee na grootste pakjesvervoerder in Spanje en heeft een omzet van circa 120 miljoen, verdeeld over eigen activiteiten ( 100 miljoen) en die van exclusieve agenten. In totaal beschikt dit netwerk over 2.600 medewerkers (waarvan 962 in dienst van TG+) en 57 depots (waarvan 22 in eigendom) verdeeld over het gehele land, met in totaal een oppervlakte van 135.000 m², en ruim 900 chauffeurs voor het ophalen en afleveren van de zendingen. Een wagenpark van 140 lijndienstvrachtwagens verbindt de depots van het netwerk. De belangrijkste depots van TG+ zijn uitgerust met de modernste automatische sorteersystemen.

TG+ is in 2003 ontstaan uit de fusie van Transcamer en Gomez. De onderneming is sinds 2001 eigendom van 3i, een beursgenoteerde investeringsmaatschappij, en diverse minderheidsaandeelhouders.

Wij zijn bijzonder blij met deze kans, aldus Peter Bakker, CEO van TNT. TG+ is een professioneel bedrijf met een leidende positie op de binnenlandse expressmarkt, en vormt een buitengewoon goede aanvulling op onze activiteiten in Spanje. Deze acquisitie biedt ons een solide basis om de groei van onze binnenlandse en internationale activiteiten te versnellen.

De uitgebreide en solide netwerkinfrastructuur van TG+ geeft ons de mogelijkheid onze binnenlandse en internationale klanten een nog bredere reeks van diensten aan te bieden, voegt Gonzalo Chico, Managing Director van TNT Express Spanje, hier aan toe. TG+ en TNT Express passen strategisch geweldig goed bij elkaar.

Francisco Castro, Executive Vice President van TG+, gaf de volgende toelichting: Dit is voor ons buitengewoon spannend. TNT heeft de meest uitgebreide infrastructuur voor weg- en luchtvervoer in Europa, en daarnaast een ongeëvenaarde wereldwijde dekking. Wij zullen hier dan ook volledig van kunnen profiteren voor onze huidige binnenlandse klanten. Wij zijn bijzonder blij met deze kans ons aan te sluiten bij een bedrijf dat zo sterk gericht is op kwaliteit en excellente dienstverlening, en dat gecommitteerd is om meer te doen voor klanten, aandeelhouders en samenleving.

TG+ is sterk vertegenwoordigt in de sectoren farma, cosmetica, mode en elektronica, en versterkt dan ook de positie van TNT in de belangrijkste sectoren van het bedrijf, te weten de automobielindustrie, de biomedische sector, de hightech elektronica en de industrie.

Na afronding zal TNT Express in Spanje beschikken over meer dan 4.000 medewerkers en 70 depots van waaruit de 25.000 bestaande klanten kunnen worden bediend. Met de transactie versterkt TNT zijn tweede positie op de markt van internationale expressdiensten versterken en stijgt het bedrijf tot de derde positie op de binnenlandse zakelijke pakjesmarkt. De overname is onderhevig aan goedkeuring van de regelgevende autoriteiten en zal naar verwachting begin 2006 worden afgerond.

TNT N.V. verleent wereldwijd een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg EUR 12,6 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

TNT Express is de toonaangevende leverancier van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 3,4 miljoen express pakketten, documenten en vracht naar meer dan 200 landen. Het TNT netwerk omspant de wereld met bijna 900 depots, hubs en sorteercentra, ruim 19.000 voertuigen en 42 vliegtuigen. TNT Express beschikt over de grootste land- en lucht infrastructuur voor de levering van deur-tot-deur express diensten in Europa.