AEGON

AEGON geeft USD 500 miljoen 5,75% obligatielening uit

Den Haag, 6 december 2005 - AEGON Funding Corp., gevestigd in de Verenigde Staten, geeft een USD 500 miljoen 5,75% obligatielening uit met een looptijd tot 15 december 2020. De coupon van de lening bedraagt 5,75% en de uitgiftekoers is vastgesteld op 99,91%. De lening wordt volledig gegarandeerd door AEGON N.V. De netto opbrengst zal worden aangewend voor algemene bedrijfsdoeleinden. De obligatielening wordt uitgegeven onder AEGON's bestaande shelf registration statement in de Verenigde Staten. De emissie zal naar verwachting op 12 december 2005 worden afgerond.

Banc of America Securities LLC, Barclays Capital en Deutsche Bank Securities zijn aangesteld als joint book-running managers voor deze transactie. Een prospectus betreffende de emissie kan worden verkregen bij Bank of America, Prospectus Department, 100 W 33rd Street, 3rd Floor, New York, NY 10001 (telefoon +1 800 294 1322; dg.prospectus_distribution@bofasecurities.com). Dit persbericht houdt geen aanbod tot verkoop, noch een uitnodiging tot het indienen van een aanbod tot aankoop van aandelen in aan een persoon in om het even welk rechtsgebied waar het wettelijk verboden is een dergelijk aanbod of voorstel te doen aan een dergelijk persoon. Over AEGON N.V.
AEGON N.V. is een van 's werelds toonaangevende beursgenoteerde levensverzekeraars, gemeten naar beurswaarde en balanstotaal. Het hoofdkantoor van AEGON is gevestigd in Den Haag. Eind 2004 had AEGON wereldwijd ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De kernactiviteiten van AEGON bestaan uit levensverzekeringen, pensioenen en spaar- en beleggingsproducten. De groep is verder actief op het gebied van ongevallenverzekeringen, aanvullende ziektekostenverzekeringen en overige schadeverzekeringen en heeft beperkte bankactiviteiten. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep is tevens aanwezig in een aantal andere landen, waaronder Canada, Hongarije, Slowakije, Spanje en Taiwan. AEGON heeft ook activiteiten in China, Polen en Tsjechië.

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations
Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media+ 31 70 344 83 44
e-mailgca-iraegon.com