Outdare aan de slag met SugarCRM bij ICTU

Outdare internet services bv

De stichting ICTU, werkeenheid van en voor de Electronische Overheid, heeft Outdare uitgekozen voor de implementatie van het web-based CRM systeem SugarCRM. Het open source systeem zal gebruikt worden als relatiebeheer-software binnen ICTU.

Daarbij zal het ook dienen als referentieproject voor OSOSS (het overheidsprogramma voor Open Standaarden en Open Source Software) en de electronische overheid.

'De combinatie van de open source licentie en volledige web based werking -locatie en systeem onafhankelijk-, maakte SugarCRM de perfecte kandidaat', aldus Ivonne Moeskops, Projectleider Relatiebeheer ICTU. Bart van Maarseveen, directeur Outdare, licht toe: 'Het unieke aan SugarCRM is dat het gebaseerd is op het principe van 'commercial open source'. Dat betekent dat een commercieel bedrijf de lijnen uitzet, een noodzakelijke basis van programmeurs inzet en het product commercieel profileert. Dit hebben we gemerkt, SugarCRM heeft zich dit jaar ontwikkeld van veelbelovend CRM systeem naar de absolute top in het middensegment!'

Commercial open source koppelt de voordelen van het hebben van een vertrouwde leverancier
-traditioneel het domein van closed source- aan het 'open' aspect van open source. Uniek aan open source is dat de volledige broncode beschikbaar is wat het mogelijk maakt de software technisch te beoordelen en te integreren in bestaande omgevingen.

Outdare is gevestigd in Rotterdam en levert internet-software die gewoon werkt. De focus ligt daarbij op de implementatie van open source, web based software en andere web-applicaties op maat.

ICTU is een instelling van en voor de Overheid. ICTU bundelt kennis en kunde op het gebied van ICT en overheid. Voor en met overheidsorganisaties voert ICTU diverse programma's uit. Zo wordt beleid omgezet in concrete projecten voor de overheid. Het motto van ICTU: overheden helpen beter te presteren met ICT.

OSOSS is de naam van het programma Open Standaarden en Open Source Software voor de overheid. Open standaarden en open source software zijn voor de Nederlandse overheid van belang vanwege de keuzevrijheid, interoperabiliteit en efficiency van haar informatiesystemen.

Relevante links:
www.ictu.nl
www.ossos.nl
www.sugarcrm.com
sugarcrm.outdare.nl
www.outdare.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Outdare, Bart van Maarseveen (e-mail bart.van.maarseveen@outdare.nl, tel. 010-212 52 00; 06-53 680 619).