Politie Groningen

Persberichten dinsdag 6 december 2005

Provincie Groningen 06-12-2005 -

Leek: Sinterklaas de weg kwijt
De politie heeft op 5 december meerdere keren bijstand aan Sinterklaas moeten verlenen. In Leek bleek Sinterklaas tot twee keer toe de weg naar een lagere school niet te kunnen vinden. Dankzij de speurzin van enkele politieagenten kon de Sint toch nog op tijd bij zijn in vol verwachting zijnde kinderen arriveren. Ook in Noordhorn moest de politie behulpzaam zijn bij het zoeken naar de cadeau Piet. Deze werd uiteindelijk met behulp van een kraan van het dak van de school gehaald. Uiteindelijk is Sinterklaas avond toch nog zonder kleerscheuren verlopen. De Sint is inmiddels op de terugweg naar Spanje.

Noordbroek: inbraak bij gaslocatie
In het afgelopen weekend werd ingebroken bij een gaslocatie aan de Botjesweg in Noordbroek. De daders kwamen het terrein op door het open knippen van de omheining. Uit enkele geparkeerde voertuigen werden diverse goederen weggenomen. Vanaf het terrein namen de daders honderden meter aardkabel mee. Al eerder werden op dezelfde locatie goederen ontvreemd.

Groningen: buurt overlast
De politie moest afgelopen nacht meerdere keren naar een woning aan de West Indischekade. De buurtbewoners klaagden over lawaaioverlast vanuit een woning. Nadat de bewoners tot kalmte waren gemaand vertrokken de agenten weer. Echter het lawaai laaide tot twee keer opnieuw op. Hierop werden de bezoekers van de woning verwijderd. Een 30-jarige man uit Groningen weigerde echter mee te werken en hij probeerde steeds weer naar binnen te gaan. Hierop is de man aangehouden en in verband met zijn alcohol gebruik ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: weigering blaastest
Op de Kleine Haddingestraat heeft de politie maandagavond een 51-jarige man uit De Wilp aangehouden. De man reed met zijn auto tegen het verkeer in. Toen agenten de bestuurder een boete wilden opleggen bleek dat de man alcohol had gebruikt. Aan het bureau lukte het de verdachte niet een blaastest te doorstaan. Toen hem gevraagd werd een bloedproef af te leggen weigerde de man zijn medewerking. Hij ging het bureau uit met enkele boetes. Ook een 46-jarige man uit Groningen kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Op de Kijk int Jatstraat werd de man gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. Op de Weg der Verenigde Naties werd een 57-jarige vrouw uit Groningen door agenten van de weg gehaald. De vrouw reed met haar auto erg slingerend over de weg. Bij controle merkte agenten dat de vrouw behoorlijk had gedronken. Een blaastest wees uit dat zij ruim, 1.7 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingenomen.

Hoogezand: aanrijding onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Hoogezand is gisteravond op de Pieter Langendijkstraat in zijn woonplaats aangehouden nadat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een geparkeerde wagen was gebotst. Omwonenden zagen dit gebeuren en waren er eveneens getuige van dat de man een bij hem inzittende vrouw enkele klappen gaf. De man werd ter plekke door de politie aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse dat de Hoogezandster ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had, het drievoudige van wat is toegestaan. Mede vanwege zijn recalcitrante gedrag werd hij vannacht ingesloten. s Mans rijbewijs wordt ingevorderd.

Delfzijl: fietser gewond
Een 37-jarige fietser raakte gisteren aan het eind van de middag gewond toen hij op de Wijkstraat in zijn woonplaats Appingedam geen voorrang kreeg en door een auto werd aangereden. De bestuurster van de wagen, een 42-jarige inwoonster van Appingedam, verklaarde dat ze de fietser niet had gezien omdat deze geen licht aanhad. De fietser liep een gebroken neus en letsel aan zijn voorhoofd op.

Groningen; vrachtwagen op de kant
Een losgeraakte container was er gistermiddag de oorzaak van dat op de Duinkerkenstraat in Groningen een vrachtwagen kantelde. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van de stad Groningen, raakte licht gewond. De man verklaarde tegenover de politie dat de container alleen aan de voorzijde was vastgezet. Toen de container begon te scharen, kiepte ook de vrachtwagen om. De truck plette in zijn val een bushaltepaal.