Siemens

Persbericht

0512.721

Den Haag, vrijdag 2 december 2005

Volkswagen kiest voor navigatiesysteem van VDO Dayton

VDO Dayton levert exclusief voor Volkswagen de navigatieradio MS4300. Uiteraard is dit nieuwe systeem perfect afgestemd op het design van het dashboard en komt de kleur van de verlichting overeen met het karakteristieke blauw van Volkswagen. De MS4300 biedt een zeer eenvoudige en veilige bediening, snelle routebegeleiding en veel extra gebruiksgemak. De TMC-functie zorgt ervoor dat de gebruiker desgewenst automatisch om de files heenrijdt. Bovendien beschikt het over een mp3- en cd-speler. En aanschaf van een nieuwe Volkswagen samen met de navigatieradio levert een aantrekkelijke korting op!

De exclusief voor Volkswagen ontwikkelde MS4300 navigeert in heel Europa. Het gaat om de nieuwste generatie navigatieapparatuur, waarbij de glasheldere routebegeleiding met overzichtelijk splitscreen de reis comfortabeler maken. En tijdens het rijden is het ontspannen luisteren naar cds of mp3-tjes, met maximaal 18 uur muziek op één enkel schijfje. De speciale Route & Sound-functie maakt het nu ook mogelijk om te navigeren en tegelijkertijd muziek te luisteren.

Eduard Knape van Volkswagen importeur Pon over de keuze voor VDO Dayton: De MS4300 is optimaal aangepast aan onze modellen, niet alleen qua design, maar vooral ook technisch. Dat laatste maakt snelle montage mogelijk en zorgt voor nauwkeuriger navigatie.

Het systeem heeft een maximale power van 4x55 Watt, een 5-kanaals equalizer en zes voorkeursinstellingen voor klank (bijvoorbeeld jazz, rock, klassiek etc.). Doordat het frontje afneembaar is, krijgen dieven geen kans.

Siemens VDO Automotive is een van s werelds grootste leveranciers van elektronica, elektrotechniek en mechanica in de automobielindustrie. In het boekjaar 2004 (ultimo 30 september) had Siemens VDO Automotive met ca. 48.000 werknemers een omzet van 9 miljard euro. De service- en handelsactiviteiten, de productie van speciale onderdelen en ook de content software voor navigatiesystemen zijn gebundeld binnen de business-unit Service & Special Solutions. Met de merken VDO, VDO Dayton en Siemens VDO biedt het bedrijf een uitgebreid productenspectrum dat varieert van autonavigatie, automultimedia en geavanceerde audiosystemen, telematica-oplossingen voor fleetsystemen tot OEM-producten met kleine series of speciale features, vervangingsdelen en een reserve-onderdelenservice voor eindproducten. Service & Special Solutions is één van de marktleiders in de automotive markt. De businessunit heeft eigen productie- en ontwikkelingslocaties en is met 2900 medewerkers in meer dan 80 landen en in alle belangrijke distributiekanalen vertegenwoordigd.

Nadere informatie voor de redactie:
Siemens VDO Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.vdo.com

Quick links
Kopen bij Siemens
Financieren bij Siemens
Verkopen aan Siemens
Publicaties

5-12-2005 © Siemens Nederland N.V.