Ingezonden persbericht



---



VRC Groep introduceert 'Hosted Voice'
Telefoneren zonder centrale

Voor velen lijkt het onwaarschijnlijke toekomstmuziek, toch is het nu al mogelijk: telefoneren zonder telefooncentrale. Met alle gemakken van dien. En zonder hoge investeringskosten. De naam van dit digitale telecom-initiatief? 'Hosted Voice'. Vrij vertaald? Telefonie via de digitale centrale van de aanbieder laten lopen. Dit wordt exclusief door VRC Q-mation (onderdeel van de VRC Groep) op de Europese markt gebracht. De visie daarbij: 'anderen praten over nieuwe telefooninitiatieven, de VRC Groep voert ze uit'.

De VRC Groep is de eerste organisatie in Europa die deze communicatieve totaaloplossing aanbiedt onder de naam 'TotalXS'. Per 1 januari 2006 gaan de eerste proefprojecten - na een ontwikkelingsfase van vijf jaar - officieel van start. Een korte uitleg over het telefoneren zonder telefooncentrale? Zorg voor een breedbandverbinding en regel via de eigen computer een complete virtuele telefooncentrale met alles erop en eraan. Hoe dat in z'n werk gaat? Met behulp van een uiterst simpel, gebruiksvriendelijk softwareprogramma, 'bouwt' de gebruiker via enkele muisklikken zijn eigen telefooncentrale. Inclusief alle gewenste faciliteiten. De VRC Groep stelt deze dienst via een digitale telefooncentrale (Hosted Voice-platform) beschikbaar.

Er zijn talloze voordelen voor bedrijven die hier gebruik van maken, aldus de VRC Groep. Servicemonteurs die telefooncentrales aanleggen en onderhouden zijn verleden tijd. De klant ontwerp z'n eigen bedrijfstelefooncentrale. Installatie- en onderhoudskosten verdwijnen. De gebruiker kan zelf zijn telefonieomgeving beheren via een internet browser op zijn eigen PC. Dat maakt de TotalXS oplossing flexibel inzetbaar. Zo flexibel zelfs, dat telefoontoestellen niet meer gebonden zijn aan een maximaal bereikgebied en dus overal (wereldwijd) gebruikt kunnen worden.

Volgens de VRC Groep is TotalXS met name zeer interessant voor startende bedrijven en bedrijven met meerdere vestigingen binnen het MKB (tot circa 100 medewerkers per bedrijf). Voor de groot-zakelijke markt biedt VRC oplossingen tot 20.000 gebruikers. Er hoeft geen dure telefooncentrale aangeschaft te worden. Een breedband internetverbinding, een pc en een IP-telefoon is alles wat nodig is voor het telefoneren van de toekomst.

Over de VRC Groep
De VRC Groep is een technische kennisclub. De divisies van het bedrijf - VRC Telecom, VRC Q-mation, DTU powersystems en VRC Open-Voice Technologies - verzorgen tezamen communicatie in de breedste zin van het woord. De VRC Groep is lid van het landelijke initiatief Nederland BreedbandLand (NBL).

VRC Groep, Hammerstraat 18, 8161 PH Epe, Postbus 319, 8160 AH Epe. Telefoon: 0578-668668, fax: 0578-668669. Internet: www.vrcgroep.nl .


---

GeĂŻnteresseerd in een interview of achtergrondreportage met de initiators? Bel of mail Dennis Dekker van Gelderland Vakbladen mediabureau, telefoon: 0578-629061. E-mail: dennis@gelderlandvakbladen.nl .

Wilt u nadere (technische) informatie over VRC, neem dan contact op met Ton van Rijn van de VRC Groep. Telefoon: 0578-668668. E-mail: tvr@vrctelecom.nl. Zie ook de website www.vrcgroep.nl


---


---- --