Ariba biedt software aan op abonnementsbasis

Software nu ook beschikbaar voor kleine en middelgrote bedrijven

Schiphol-Rijk, 6 december 2005 Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Spend Managament, past zijn softwarestrategie aan. Het bedrijf gaat zijn software op abonnementsbasis aanbieden, waardoor bedrijven makkelijker kunnen instappen. De software van Ariba wordt hierdoor tevens voor kleine en middelgrote bedrijven interessant.

Ariba maakt de software beschikbaar volgens een pay-as-you-go -model. Hierbij kunnen bedrijven laag instappen en uitbreiden als de organisatie daar klaar voor is. Voor bedrijven die de voorkeur hebben voor een standaard licentie, behoudt Ariba zijn bestaande licentiemodel.

Drie niveaus voor Spend Management
Ariba introduceert drie niveaus waarop het zijn software gaat aanbieden. Klanten die net starten met Spend Management kunnen kiezen voor Ariba Spend Management Basic Package. Dit pakket bestaat uit de belangrijkste software, services en domeinexpertise nodig voor kleine en middelgrote bedrijven, of afdelingen van grotere organisaties, om te starten met Spend Management en te profiteren van de best practices van s werelds grootste organisaties. Groeit een organisatie, dan biedt Ariba de mogelijkheid de Spend Management-activiteiten uit te breiden met Professional Package en Enterprise Package. Bij uitbreiding is geen data migratie, implementatie van nieuwe systemen of configuratie nodig. Bedrijven kunnen de uitbreiding daardoor doorvoeren met een minimale betrokkenheid van de IT-afdeling.

Met deze aankondiging bieden we bedrijven wereldwijd ongeacht de grootte van het bedrijf de mogelijkheid om van de voordelen van Spend Management te profiteren , aldus Bob Calderoni, CEO van Ariba. Terwijl we erop gericht blijven bestaande klanten meer te bieden, maken we tegelijkertijd onze software beschikbaar voor bedrijven van ieder formaat.

Spend Management
De Ariba Spend Management-oplossing is een uitgebreide suite aan diensten, met oplossingen voor Spend Visibility (inzicht in de uitgaven van het bedrijf), Sourcing (het zoeken naar de best passende leveranciers), Contract Management (voor het beheren van contracten en het zorgen van de naleving van deze contracten), Procurement and Expense, Invoicing and Payment en Supplier Management (relatiebeheer).

Voor het volledige persbericht: http://www.ariba.com/company/news.cfm?pressid=2539

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Spend Management (SM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.