Ingezonden persbericht


XS4ALL eerste internetprovider met mobiel breedbandinternet

Amsterdam, 6 december 2006. Internetprovider XS4ALL lanceert op 6 december mobiel breedbandinternet. Het is de eerste Nederlandse internetprovider die UMTS aanbiedt. Tot nu toe boden alleen mobiele operators deze mogelijkheid. XS4ALL start met een abonnement voor zakelijke laptopgebruikers. Zij krijgen niet alleen breedbandtoegang, maar een abonnement met alle diensten en mogelijkheden die gebruikers van het internet gewend zijn.

XS4ALL biedt niet alleen internettoegang, maar een totaalpakket tegen een vast maandelijks bedrag. Voor 75 euro (ex. BTW) hebben gebruikers mobiele internettoegang, spam- en virusfilters, 5 mailboxen, helpdeskondersteuning en 200 MB opslagruimte. Voor gebruik op de laptop levert XS4ALL een PC card voor 200 euro. PDA's en PocketPC's met UMTS ondersteuning hebben geen PC card nodig.

Eén internet
X4ALL-directeur Marion Koopman ziet geen verschil tussen vast en mobiel internet: 'Als provider vinden wij dat er één internet is, voor zowel vast als mobiel gebruik. Voor de gebruiker mag het eigenlijk niet uitmaken waar je bent. Iedereen werkt wel eens thuis of onderweg. Internet is dan internet, met de programma's en instellingen die je gewend bent. Maar ook met de beveiliging die ook voor mobiel internet zo belangrijk is. Wij zijn de specialisten op het gebied van internet, thuis en onderweg', aldus Koopman.

Technisch
UMTS heeft een maximale snelheid van 384 Kilobit per seconde. Het abonnement is vooral geschikt voor e-mailen, internetten, het raadplegen van elektronische agenda's, het uitwisselen van presentaties en toegang tot bedrijfsnetwerken. Buiten het dekkingsgebied van UMTS wordt automatisch overgeschakeld op GPRS. De XS4ALL-software zoekt het snelste netwerk op, dit kan bijvoorbeeld ook een Wi-Fi netwerk thuis of een hotspot zijn.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht