Persbericht

HP handhaaft toppositie op wereldwijde en Nederlandse markt voor schijfopslagsystemen

Voor het veertiende achtereenvolgende kwartaal, gerekend naar omzet

UTRECHT, 6 december 2005 - Volgens recente gegevens van marktanalist IDC handhaaft HP de toppositie op de wereldwijde markt voor schijfopslagsystemen, gerekend naar omzet. HP bezet deze positie voor het veertiende achtereenvolgende kwartaal, met een marktaandeel van 23,5 procent en een omzetgroei van 14,4 procent in het derde kwartaal van 2005, vergeleken met dezelfde periode in 20041. Ook in Nederland is HP nummer 1 op het gebied van opslagsystemen met een marktaandeel van 34% in het derde kwartaal van dit jaar. In deze periode groeide HP tweemaal zo snel als EMC voor wat betreft omzet aan externe schijfopslagsystemen, met een omzetgroei van 14,7 procent ten opzichte van 2004.

De omzetgroei van HP in de network attached storage (NAS) markt overtrof de omzetgroei van EMC en Network Appliance, met een groei van 10,7 procent vergeleken met vorig kwartaal, en met 27,5 procent ten opzichte van 2004. HP heeft ook de toppositie voor wat betreft NAS-eenheden die door Dell worden geleverd.

HP deelde de eerste plaats op de open storage area network (SAN) en iSCSI-markt (wat betreft omzet) met een marktaandeel van 25 procent. HP bezet eveneens de eerste plaats voor wat betreft het totaal aantal geleverde open SAN-units.

"We blijven onmiskenbaar goed werk leveren op de opslagmarkt", zegt Bob Schultz, senior vice president en general manager van de HP StorageWorks Division. "De afgelopen maanden hebben we een aantal stappen gezet om onze business te versterken. Dat heeft tot verbeteringen geleid, zoals te zien is aan de sterke groei van onze EVA- en XP-omzet."


Tijdens het kwartaal heeft HP ApplQ overgenomen en werd begonnen met de levering van Storage Essentials 5.0. Dit heeft bijgedragen aan de strategie van het bedrijf om het server- en opslagbeheer onder een noemer te brengen. Andere recente hoogtepunten zijn onder meer de introductie of de verbetering van:
* HP ProLiant Data Protection Storage Servers - eenvoudig te implementeren disk back-upoplossingen, gebaseerd op Microsoft Data Protection Manager voor een vrijwel continue bescherming van Windows file-servers.
* HP StorageWorks 6840 Virtual Library System - verbetert de prestaties en de betrouwbaarheid van het databeschermingsproces met back-up en herstel die tot tien maal sneller verlopen dan de huidige tape-oplossingen2.
* HP Electronic Vaulting System - biedt zeer veilige, schaalbare en geautomatiseerde back-up op afstand voor heterogene omgevingen.
* HP StorageWorks File Migration Agent - zorgt voor een vermindering van de online opslagvereisten door flexibele migratie- en archiveringsmogelijkheden.

Volgens marktanalist IDC is HP in Nederland marktleider in de opslagmarkt met 34% in het derde kwartaal van 2005. IBM neemt een tweede positie in met 15% marktaandeel waarna EMC, Dell en SUN volgen.

Meer informatie over HP StorageWorks is beschikbaar op www.hp.com/go/storageworks.

(1) Bron: IDC Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker, Q3 2005 (2) Gebaseerd op een vergelijking van 10 servers waarop een backup werd uitgevoerd van Microsoft Windows bestandssystemen naar een StorageTek DLT 8000 library met twee drives.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 oktober 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 86,7 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl



Ingezonden persbericht