Ingezonden persbericht


Hoogste contrastverhouding ooit met Sony s nieuwste projector

Badhoevedorp, 6 december 2005 - Sony introduceert de VPL-VW100, een SXRD"-projector met HD-resolutie (1920 x 1080) en een contrastverhouding van 15.000:1. Deze projector is speciaal ontworpen voor enthousiaste home-cinemagebruikers. De projector, die gebruik maakt van uiterst geavanceerde technologie om heldere, scherpe en natuurlijke beelden te produceren, koppelt veelzijdige functionaliteit aan een strak wit ontwerp. Met dit model heeft Sony nu twee volledig High Definition projectoren in het assortiment. Eerder introduceerde Sony al de hoogwaardige QUALIA 004-projector, die goed was voor een EISA-award.

De VPL-VW100 biedt de hoogste contrastverhouding die Sony ooit geboden heeft, dankzij het Advanced Iris System, dat de sluiteropening bestuurt. Hierdoor zijn contrastverhoudingen tot wel 15.000:1 mogelijk - verhoudingen die een helderder wit produceren tijdens lichte scènes en een donkerder zwart tijdens duistere scènes. Het minimale ventilatorgeluid van slechts 22dB zorgt ervoor dat het publiek niet door ruis van de apparatuur gestoord wordt.

De VPL-VW100 dankt zijn resolutie van 6,22 miljoen pixels aan de SXRD-paneeltechnologie van Sony" (Silicon X-tal Reflective Display), die HD-resoluties weet te combineren met een hoogwaardige contrastverhouding. De belangrijkste voordelen van het gebruik van SXRD"-panelen zijn: Volledige HD-resolutie (1920 H x 1080 V). Gelijkmatig filmisch beeld: naast een geringe pixelgrootte van 7 mm bedraagt de ruimte tussen de pixels slechts 0,35 mm. Dit is zo gering dat de gebruiker geen zichtbare lijnen op het scherm ziet - geen 'kippengaaseffect' meer. Heldere snelle film- en sportbeelden dankzij een extreem snelle reactietijd van 2,5 ms. De VPL-VW100 is voorzien van een zogenaamde 'Pure Xenon'-lamp van 400 watt (een output van 800 ANSI-lumen) die een plat en natuurlijk spectrum levert dat gelijkwaardig is aan zonlicht en die heldere kleuren reproduceert, waaronder puur wit en een spectaculair rood - zoals op een bioscoopscherm. De geschatte levensduur van de lamp is 2500 uur. Dankzij de unieke constructie van het optisch blok zijn de rode, groene en blauwe lichtpaden gelijk en is er geen sprake van overlappende kleuren. Het beeld van de VPL-VW100 kan verder worden afgesteld met Sony s Real Colour Processing, dat eenvoudige maar nauwkeurige correctie van afzonderlijke kleuren mogelijk maakt (rood, geel, groen, cyaan, blauw en magenta). Voor een zelfs nog specifiekere gammacorrectie kan de gebruiker de Image Director 2-software gebruiken.

De installatiemogelijkheden van deze projector zijn zeer flexibel dankzij de ARC-F-zoomlens (All Range Crisp Focus; zoomcapaciteit van 1,8) en de mogelijkheid tot automatische verticale lensverplaatsing. De projector kan eenvoudig op verschillende locaties worden gebruikt zonder dat daarvoor extra lenzen voor projectie veraf of dichtbij nodig zijn. Een scherm met een diagonaal formaat van 2,5 meter kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd op een afstand van 3,1 tot 5,3 meter van het scherm.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken:

* Geschikt voor Full HD (1920 x 1080)

* Sony 3 x SXRDä-panelen, 1,55 cm

* Hoogte-breedteverhouding 16:9

* Contrastverhouding: 15.000:1, afhankelijk van Advanced Iris-instelling
* Helderheid 800 ANSI-lumen

* Pure Xenon-lamp van 400 W, LMP-H400

* Zoomverhouding lens x1,8

* Geluidsniveau tijdens bedrijf 22 dB

* Schermformaat 1 - 7,6 m

* Aansluitingen:

* HDMI (High Definition Multimedia Interface)
* DVI-D

* Component video

* S-Video

* Composietvideo

* 15-pins RGB

* RS-232C

* Netwerk RJ-45

* 12 volt 'trigger out'

* Afmetingen: 496 x 574 x 175 mm (b x l x h)
* Circa 19 kg

* Optionele bijpassende plafondsteun, model PSS-H10 De Sony VPL-VW100 is leverbaar vanaf december 2005.

Over Sony:
Sony vervaardigt audio- en videoproducten, alsmede producten voor de communicatie- en informatietechnologie voor de wereldwijde consumenten- en B2B-markt. Met zijn muziek-, film-, game- en onlineactiviteiten heeft Sony de unieke positie om in de 21e eeuw een toonaangevende onderneming te worden op het gebied van persoonlijk breedbandentertainment.

EINDE

Voor meer informatie of hoge resolutie afbeeldingen, gelieve contact op te nemen met (