Gemeente De Wolden

Paraafstukken B&W-vergadering
d.d. 22 november 2005

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:

1. OW Verzoek plaatsen van 6 Instemmen met het plaatsen van 5 objectverwijzingen naar verwijzingsborden op antiekboerderij De Olde Fietse. gemeentegrond.


2. OW Aanvraag kampvergunning 1 eik 1. Geen vergunning verlenen staande op het perceel voor het rooien van 1 eik Wethouder Klunderstraat 11 te welke staat op het perceel Zuidwolde. Wethouder Klunderstraat 11 te Zuidwolde. 2. De aanvrager op de hoogte brengen van uw besluit.


3. VROM Verkoop strook grond gelegen Een overeenkomst tot verkoop van nabij de Turfdijk te Zuidwolde en een strook grond aan te gaan en Secr. Ottermanweg te de Wijk. daartoe het conceptbesluit overeenkomstig vastgesteld.


4. SoZa Regeling voor categoriale Onder verwijzing naar b&w besluit bijstand voor chronisch zieken, van 8 februari 2005 nr. 18b het gehandicapten en ouderen, bedrag van de tegemoetkoming vaststelling van de voor het jaar 2005 stellen tegemoetkoming voor het jaar op 200,= per persoon die tot de 2005. doelgroep behoort.


5. IED Uitwijktest computersystemen. Verslag uitwijktest computer- systemen voor kennisgeving aangenomen.


6. VROM Aanvraag minicamping Voor de De aanvraag voor een ontheffing Broeken 17 te Ruinen. kleinschalig kamperen (minicamping) op het perceel Voor de Broeken 17 afwijzen.


7. VROM Verzoek van Streekbelang Fort Ingestemd met bijdrage. om een eenmalige bijdrage voor de renovatie van het trapveldje.


8. VROM De gemeentelijke 1. De Bodemkwaliteitskaart Bodemkwaliteitskaart met met het bijbehorend bijbehorend Bodembeheersplan. Bodembeheersplan van De bodemkwaliteitskaart met gemeente De Wolden 2005 bijbehorend Bodembeheersplan definitief vastgesteld. van de provinciale wegbermen 2. De Bodemkwaliteitskaart
---

Paraafstukken B&W-vergadering
d.d. 22 november 2005

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:
en kanaaloevers. met het bijbehorende bodembeheersplan van de provinciale wegbermen en kanaaloevers 2004 definitief vastgesteld. 3. Het definitieve vaststellingsbesluit bekendmaken.


9. OW Verkeersveiligheid 1. Aangezien er geen Meppelerweg, Zuidwolde. middelen beschikbaar zijn kunnen er op korte termijn geen maatregelen worden aangelegd.
2. Deze problematiek betrekken bij de herziening van het GVVP. Hierbij kan dan op een structurele wijze een oplossingsrichting worden geboden en wordt voorkomen dat er op ad-hoc basis beslissingen worden genomen.
3. Dit rapport bespreken in de raad als ingekomen stuk.


10. OW Verkeersveiligheid Oosterweg. 1. Aangezien er geen middelen beschikbaar zijn kunnen er op korte termijn geen maatregelen worden aangelegd. 2. Het advies is deze problematiek te betrekken bij de herziening van het GVVP hierbij kan dan op een structurele wijze een oplossingsrichting worden geboden en wordt voorkomen dat er op ad-hoc basis beslissingen worden genomen. 3. Rapport bespreken in de raad als ingekomen stuk.


11. OW Molenstraat te de Wijk ­ 1. Herbestrating Molenstraat riolering. voorlopig uitstellen. 2. Raad verzoeken een krediet beschikbaar te stellen voor het vervangen van het hoofdriool in de Molenstraat. 3. De aangegeven aannemers uitnodigen in te schrijven op
---

Paraafstukken B&W-vergadering
d.d. 22 november 2005

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:
het werk.
4. Bewoners informeren.
5. Westerveldseweg als vervangend werk bestek "onderhoud wegen 2005 bestrating" opdragen.


12. VROM Aanlegvergunning voor het Aanlegvergunning verlenen onder aanleggen van een vrijliggend gestelde voorwaarden. fietspad tussen De Wijk en
IJhorst.


13. VROM Verzoek om medewerking t.b.v. Geen medewerking verlenen. ontwikkeling/bouw
appartementengebouw op het
perceel Ruinerweg 4 te Ruinen.


14. VROM Tussenstand verhuisnorm V.k.a. prestatienormering huursubsidie subsidiejaar 2004-2005 in de
gemeente De Wolden.


15. VROM Voorbereidingsbesluit Ruinerdijk Conform concept gemeenteraad 21 te Ansen. verzoeken het voorbereidings- besluit te nemen.


16. VROM Zienswijze tegen het volgen van Zienswijze gegrond verklaren en een procedure ex artikel 11 derhalve de procedure ex artikel 11 WRO t.b.v. bouw van een WRO niet vervolgen. werktuigenberging op het
perceel Boerpad 9a te
Ruinerwold.


17. OW Verzoek plaatsen Niet instemmen met het plaatsen objectverwijzing. van verwijsborden op gemeente- grond.


18. WSO Huisvestingsprogramma 2006. 1. Het huisvestingsprogramma 2006 alsmede het beleidsdeel van het IHP voorleggen aan het Op Overeenstemming Gericht Overleg. 2. Na bespreking in het OOGO de gemeenteraad voorstellen het huisvestingsprogramma 2006 vast te stellen en de begroting 2006 te wijzigen.


19. OW Gladheidsbestrijdingsplan 1. Gladheidsbestrijdingsplan 2005/2006. overeenkomstig bijgaande rapportage vaststellen.
---

Paraafstukken B&W-vergadering
d.d. 22 november 2005

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:
2. Routes uitbreiden met de Koekangerveldweg en Bosweg. 3. Belangenverenigingen informeren.


20. VROM Evaluatie welstandscommissie V.k.a. en aanbieden jaarverslag van
de welstandscommissie aan de
gemeenteraad.


21. OW Afkoppelen woningen en Opdracht geven de betreffende bedrijven Kerkweg te woningen af te koppelen en geld te Ruinerwold. reserveren voor percelen die nog toegevoegd worden.


---


---- -- Besluitenlijst B&W-vergadering
d.d. 22 november 2005

Aanwezig:
Sj. Kremer - burgemeester
A. v.d. Ziel - wethouder
L. Koster - wethouder
A. Damming - wethouder
A.A.N. van Walstijn - secretaris

Volgnr. Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van:

1. Vaststellen besluitenlijsten van Aangehouden 15 november 2005


2. IED Vaststelling belasting- Conform, met een aantal tekstuele verordeningen 2006. en inhoudelijke opmerkingen.


3. BMO Inwerkingtreding Wet extern Conform, met een aantal tekstuele klachtrecht en (her)benoemen opmerkingen van de gemeentelijke
ombudsman en een
plaatsvervangend ombudsman.


4. VROM Herontwikkeling camping 1. Het project in beginsel Ekelenberg, Zuidwolde positief benaderen onder voorwaarde dat alle met het plan samenhangende kosten voor verder onderzoek, plan- ontwikkeling en realisatie voor rekening van de ontwikkelaar komen. 2. Nagaan of de provincie in beginsel bereid is de plannen te steunen. 3. De raad via de ingekomen stukken informeren. 4. De gestelde vragen te beantwoorden conform brief.


5. VROM Mobiel grof afval brengstation Conform, met de opmerking dat de financiële paragraaf nog moet worden ingevuld.


---


---- --