Hagemeyer

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, Postbus 5111, 1410 AC NAARDEN, NEDERLAND TELEFOON (035) 6957611, FAX (035) 6944396

PERSBERICHT

Hagemeyer verkrijgt volledige eigendom van El-Centrum in Polen

Hagemeyer maakt vandaag bekend het resterende belang van 50% van de aandelen in El- Centrum, een groothandel van elektrotechnische materialen in Polen met landelijke dekking, te hebben verworven van General Electric (GE). In 2000 verkreeg Hagemeyer al een belang van 50% in El-Centrum. Vanaf dat moment heeft El-Centrum geopereerd als een joint-venture tussen Hagemeyer en GE, dat ook een belang van 50% had.

El-Centrum heeft een omzet van circa 50 miljoen en 235 werknemers. De onderneming is een van de leidende distributeurs van elektrotechnische materialen in Polen.

De volledige eigendom van El-Centrum geeft Hagemeyer een belangrijke positie in de distributie van elektrotechnische materialen in de groeiende markten voor constructie & installatie en industriële klanten in Polen en biedt een basis voor verdere winstgevende groei en expansie in Polen.

De transactie, die naar verwachting rond het einde van het jaar zal worden afgerond, dient nog formeel te worden goedgekeurd door de Poolse mededingingsautoriteiten.

Naarden, 6 december 2005
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur