Ingezonden persbericht


-UITNODIGING PERSPRESENTATIE-

Senne en Sanne: Nieuwe stripreeks... Nieuwe striphelden met een groot hart... Nieuw leven voor Marc Verhaegen

Geachte heer/mevrouw,

Voormalig Suske en Wiske-tekenaar Marc Verhaegen heeft altijd de passie voor een meer geëngageerde stripreeks voor kinderen gehad. Verhaegen is er in geslaagd om twee nieuwe striphelden te creëren: Senne en Sanne werden geboren. Dankzij veel steun en motivatie beleven zij nu hun eerste avontuur in het spannende en sociaal bewogen verhaal Rebecca R. Het stripavontuur speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en draait om de jodenvervolging.

Op dinsdag 6 december wordt dit eerste stripalbum op passende wijze gepresenteerd in de Hollandsche Schouwburg. Dit gebouw werd in augustus 1942 door de nazi's gevorderd als verzamelplaats voor de deportatie van joden.

Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de perspresentatie van Senne & Sanne, Deel 1 - Rebecca R.

Zaal open vanaf 13.30 uur
Aanvang presentatie 14.00 uur
Locatie: Hollandsche Schouwburg, Plantage Middenlaan 24, Amsterdam

In het eerste Senne en Sanne-avontuur bezoeken Senne en Sanne het speelgoedmuseum in Mechelen. Daar ontdekken ze het konijntje Krolik. Tot hun verbazing kan het knuffeldiertje spreken. Het was ooit het favoriete speeltje van Rebecca, een joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog leefde en samen met haar familie leed onder de Duitse bezetting. Krolik vraagt aan zijn nieuwe vriendjes om Rebecca op te sporen. Met zijn magische krachten stuurt het konijntje hen door de tijd terug naar Antwerpen, anno 1941. België is dan bezet door de Duitsers. Ze ontmoeten Tobias Schiff, een joodse jongen die Rebecca kent. Senne en Sanne worden geconfronteerd met de wreedheden van het nazi-regime. Na heel wat tumultueuze bewegingen vinden ze Rebecca. Kort daarop worden zij en haar ouders opgepakt door de nazi's. Senne en Sanne beginnen een heuse achtervolging, vastbesloten om hun joodse vriendinnetje en haar ouders een dramatisch lot te besparen.

Tijdens de presentatie zullen enkele toespraken worden gehouden door onder andere Roland Pelle (uitgever Kidsweek) en Jean-Luc Verspeeten (uitgever Mezzanine). Tevens zal Marc Verhaegen de achtergronden van dit stripavontuur belichten. Nadien (+/-15.00 uur) is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen aan Marc Verhaegen of voor het maken van foto's.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor maandag 5 december 12.00 uur, bij Joël Philippo, te bereiken via info@senneensanne.com, of tel. 0313 - 47 95 92 / 06 - 26 28 03 54. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging en routebeschrijving.

Voor meer informatie omtrent het album, beeldmateriaal of het aanvragen van een recensie-exemplaar: Uitgeverij Mezzanine (Nancy Leysen), via n.leysen@balloonbooks.be of tel. (0032) (0)3 312 94 84.

Marc Verhaegen is tevens beschikbaar voor uitgebreidere interviews. U kunt hierover contact opnemen met Marc Verhaegen via marc.verhaegen6@telenet.be of tel. (0032) (0)3 646 06 42 / (0032) (0)479 703 754.

Graag tot ziens op 6 december!

Met vriendelijke groet,

Joël Philippo

Public Relations Senne & Sanne Nederland