Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-750       |
|                                            |Arnhem|5 december 2005|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITENOVERZICHT IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 6 december 2005

. Het bungalowpark 'Stakenberg' in de gemeente Nunspeet wordt feestelijk overgedragen aan Staatsbosbeheer en zo teruggegeven aan de natuur. Hiermee wordt een belangrijke doelstelling van het programma Veluwe 2010 gerealiseerd. Theo Peters is hierbij aanwezig en houdt een van de toespraken. (Aanvang 16.00-18.00 uur; Adres: Landgoed De Stakenberg in Elspeet.)

Woensdag 7 december 2005

. Gedeputeerde Theo Peters is aanwezig bij de manifestatie 'Vergrijzing: een gouden kans'. De manifestatie is georganiseerd door de provincie Gelderland met als doel te laten zien wat er gerealiseerd is op het gebied van woonservicegebieden en domotica, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. (Aanvang 9.30-14.00 uur; Adres: Huis der Provincie in Arnhem.)
. Een bestuurlijke Roemeense delegatie uit de provincie Teleorman (burgemeesters en raadsleden) is een week op bezoek in Gelderland. Vandaag wordt de delegatie door gedeputeerde René van Diessen ontvangen in het Nederlands Watermuseum. Als een van de sprekers zal hij hen iets vertellen over waterdecentralisatie. (Aanvang 9.30-11.30 uur; Adres: Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg in Arnhem.)
. Harry Keereweer spreekt in een bijeenkomst met de wethouders reconstructie landelijk gebied op de Veluwe over onder andere wat de gemeenten voor het realiseren van de reconstructiedoelen op de Veluwe kunnen betekenen en wat de gemeenten en provincie bij de uitvoering van het reconstructieplan van elkaar mogen verwachten. (Aanvang 8.30-10.30 uur; Adres: Huis der Provincie in Arnhem.)
. Gemeentebezoek Nijmegen. De Commissaris van de Koningin bezoekt de gemeente Nijmegen. Hij brengt een bezoek aan het multifunctioneel centrum; een opvangcentrum voor daklozen en verslaafden. (Aanvang 14.45 uur: Van Schevichavenstraat 12 in Nijmegen.) Aansluitend wordt rond 16.00 uur een provinciaal geschenk in het kader van Nijmegen 2000 op de Gedeputeerdenplaats van het stadhuis Nijmegen onthuld. Tijdens de openbare speciale raadsvergadering wordt gesproken over onder meer samenwerking met de provincie, KAN en de gemeente, visie op veiligheidsregio en cultuur en duurzaamheid. (Aanvang raadsvergadering 16.15 uur; Adres: gemeentehuis Nijmegen.)

Donderdag 8 december 2005

. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt een bezoek aan de gemeente Doetinchem in het kader van het Gelders Strijd tegen de Dakloosheid. Hij bezoekt daarbij onder meer de dag- en nachtopvang van de Stichting Opvang Oost Gelderland (STOOG). Deze stichting biedt opvang, huisvesting, begeleiding en zorg aan mensen die door een combinatie van problemen hun thuissituatie hebben verlaten. Verder wordt er op het gemeentehuis een presentatie gegeven van het project 'Kamers met Kansen' van Site woondiensten, de gemeente en het OGGZ-platform. Dit project dat in 2006 start rond de 20 jongeren een betere kans om goed mee te kunnen in de maatschappij door een woon-, werk- en leertraject (Aanvang 10.00-12.15 uur; Adres: Gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem. STOOG, Kaponiestraat 9/05 in Doetinchem.)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is een van de sprekers op de werkconferentie van VNO/NCW over hoe Publiek-Private Samenwerking (PPS) de doortrekking van de A15 kan versnellen. VNO/NCW heeft bouwmaatschappijen, ingenieursbureaus en financiële instellingen uitgenodigd. (Aanvang 9.00-13.00 uur: Adres: Hotel de Bilderberg, Utrechtseweg 261 in Oosterbeek.)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren huldigt de 500 Gelderse verkeersouder en de school Het Klinket tijdens een bijeenkomst van 3VO. (Aanvang 16.30-17.00 uur, Adres: Zuidgalerij in Huis der Provincie in Arnhem.)
. Commissaris van de Koningin Cornielje is aanwezig bij de uitreiking van de Nationale Revalidatie Prijs 2005. De prijs wordt uitgereikt door prinses Margriet, beschermvrouwe van het Nationaal Revalidatie Fonds. (Aanvang 11.00-12.10 uur; Adres: Balzaal Paleis het Loo in Apeldoorn. Meer informatie bij nationaal revalidatiefonds, de heer Van Londen, tel. (030) 657 20 22.)

Vrijdag 9 december 2005

. In het provinciehuis vindt een debat plaats over het onderwerp 'de melkveehouderij en een open wereldmarkt'. Aan het debat nemen deel de gedeputeerde Landelijk Gebied, Harry Keereweer, de leden van de Statencommissie Landelijk Gebied en diverse externe deskundigen en medewerkers van de provincie. Het debat is georganiseerd in een reeks debatbijeenkomsten die de provincie houdt met als doel zicht te krijgen op ontwikkelingen die in het landelijk gebied gaande zijn. (Aanvang 13.00-16.30; Adres: Huis der Provincie in Arnhem.)
. Het bestuurlijk overleg in Düsseldorf tussen NordRhein-Westfalen, Limburg, Overijssel en Gelderland over het milieuconvenant dat enige jaren geleden is afgesloten, wordt bijgewoond door gedeputeerde René van Diessen. Staatssecretaris A. Schink van NRW is eveneens aanwezig. (Aanvang 9.00-14.00 uur: Düsseldorf.)


. Gedeputeerde Marijke van Haaren opent 2 nieuwe buurtbusprojecten. Het gaat om buurtbus 's-Heerenberg-Didam (lijn 196) en 's-Heerenberg-Megchelen (lijn 197). De buurtbus is een kleine bus die gedurende een beperkte bedientijd volgens een vaste dienstregeling rijdt. Door de inzet van vrijwilligers en het rijden met kleinen bussen zijn de exploitatiekosten beperkt. (Aanvang 14.00 uur, Adres: busstation aan de Lengelseweg in 's-Heerenberg.)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer en wethouder Jantine Vlam van de gemeente Arnhem ondertekenen het convenant Jeugdzorg/Jeugdbeleid. In het convenant komen partijen overeen hoe het jeugdzorgbeleid van de provincie kan aansluiten bij het gemeentelijk preventief jeugdbeleid. Er zijn werkafspraken gemaakt over een aantal thema's op het terrein van Jeugdbeleid. Dit is het vijfde convenant dat in Gelderland wordt afgesloten. De regio's Oost- en Noord-Veluwe, Nijmegen en Rivierenland gingen Arnhem voor. Naar verwachting volgen begin volgend jaar de regio's Achterhoek en Midden-IJssel. (Aanvang: 15.00 uur; Adres: Gemeentehuis, Koningsstraat 38 in Arnhem.)

Zondag 11 december 2005

. De tentoonstelling 'Hidden Rythms' in museum Het Valkenhof in Nijmegen wordt geopend door gedeputeerde Hans Esmeijer. De tentoonstelling is georganiseerd door het Nijmeegse kunstenaarsinitiatief 'De Paraplufabriek' in samenwerking met het museum. 'Hidden Rythms' zoekt de onderlinge verbondenheid vanuit het perspectief van ritueel en ritualiseren. (Aanvang 15.00 uur; Adres: Museum Het Valkenhof, Kelfkensbos 59 in Nijmegen.)

Maandag 12 december 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig tijdens het Nota-overleg in de Tweede Kamer over het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT). Het MIT geeft het overzicht van de investeringen in Rijksinfrastructuur voor de komende jaren. (Aanvang 10.00-18.00 uur; Adres: Gebouw Tweede Kamer in Den Haag.)

Woensdag 14 december 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren geeft de aftrap voor een fietsroutekeuring in de Achterhoek. De fietsersbond heeft hiervoor een subsidie gekregen van de provincie. Tijdens deze aftrap is ook de speciale meetfiets te zien die de fietsersbond gebruikt voor haar veldwerk. Deze fiets is uitgerust met onder meer GPS-apparatuur. (Aanvang: 8.45 - 9.30 uur; Adres: Simonsplein in Doetinchem.)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij afdeling Communicatie, Dienst Services, Madelon Tuil, tel. (026) 359 94 46/90 22, e-mail: m.tuil@prv.gelderland.nl


---- --