3 e persbericht van maandag 5 december 2005

Eindhoven 05-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten aangehouden voor autodiefstal

De politie hield maandag omstreeks 13.40 uur twee mannen van 47 en 27 jaar oud aan. Dat gebeurde in de woning van de jongste van de twee in Heeze. De oudste van de twee heeft geen vaste woonplaats. Ze worden verdacht van het stelen van een personenauto. Het betreft de auto van de vader van de 27-jarige. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding verdachte na verduistering spullen

Een 25-jarige Eindhovenaar werd maandagmiddag omstreeks 17.00 uur door de politie op het bureau aan de Mathildelaan aangehouden. De verdachte meldde zich hier vrijwillig. Hij wordt verdacht van het verdonkeremanen van diverse spullen. Zo zou hij in augustus dit jaar bij een partycentrum in Neunen spullen hebben gehuurd onder een valse naam. Het materiaal dat hij huurde waren onder andere een partytap, een barbecue met gasinstallatie, staantafels en een koffiezetapparaat. Hij had de gehuurde spullen met een totaalwaarde van ongeveer 2.600 euro nooit teruggegeven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en is hij voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dertig bekeuringen voor het rijden over de busbaan

Bij een controle op de Grasdreef en de Zanddreef zijn maandagmiddag tussen 13.50 en 14.40 uur dertig bestuurders bekeurd. Ze reden allen met hun voertuig over de busbaan wat niet is toegestaan.

Eindhoven: Man mishandeld

Een 36-jarige Eindhovenaar is zondagavond omstreeks 22.45 uur ter hoogte van de Klunderstraat en de Bredalaan door twee onbekende mannen belaagd en mishandeld. Bij de worsteling raakte het slachtoffer aan de linkeronderarm gewond. Hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. Vermoedelijk hebben de daders een scherp voorwerp gebruikt. Van een van de daders is bekend dat het gaat om een negroïde man. Lengte:
1.80m en een stevig postuur. De man droeg een zwarte muts en had een donkergroene, glimmende jas aan. Mochten mensen iets gezien hebben, dan kunnen zij contact opnemen met de politie, tel. 0900-8844.

Helmond: Vier aanstraallampen gestolen

Tussen vrijdag 22.00 en zondag 17.40 uur zijn vier aanstraallampen van een bedrijfspand aan de Steenovenweg gestolen. De lampen zorgden ervoor dat de buitenzijde van de gevel van het bedrijfspand verlicht werd.

Eersel: Woninginbraken

In een woning aan de Hoolhof maandag tussen 7.30 en 17.00 uur ingebroken. De buit bestaat uit een koffer met een fotocamera en een videocamera. De tuindeuren van de woning waren kapot getrokken.

Omstreeks dezelfde tijd werd er die dag ook ingebroken in een woning aan de Van de Boomstraat. Hier werd een onbekende hoeveelheid geld gestolen. Door een ruit van de woning in te gooien kon de woning worden betreden.