Politie Zeeland


---

W-7423-2005 Auto vernield
In de Swaailingestraat in Zoutelande is tussen maandag 15.50 uur en dinsdag 06.00 uur een geparkeerde auto vernield.
Van de auto werd een van de ruiten vernield. Het schadebedrag is niet bekend.

W-7424-2005 Frontale aanrijding
Op de kruising Finlandweg/Europaweg Noord in Nieuwdorp heeft vanmiddag rond 15.21 uur een frontale aanrijding plaatsgevonden.
Een 50-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur zag, tijdens het oprijden van de kruising, een personenauto over het hoofd. Hierdoor ontstond de aanrijding. De personenauto, die werd bestuurd door een 48-jarige Vlissinger, raakte, door de aanrijding total loss. De bestuurder zelf werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man klaagde over pijn in de borst. De Vlissinger hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.

W-7425-2005 Winkeldiefstal
In een winkel op de Markt in Middelburg zijn diverse platenbonnen weggenomen.
De bonnen zijn, vermoedelijk vandaag, in een onbewaakt ogenblik weggenomen. De totale waarde van de bonnen loopt in de duizenden euro's.

O-7426-2005 Verkeersongeval
In Kapelle, op de Nieuwe Vierwegen, heeft vanmiddag rond 14.57 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 19-jarige Middelburger reed, terwijl het verkeerslicht op rood stond, over voornoemde weg. Hij ramde hier een personenauto die bestuurd werd door een 43-jarige Vlissinger. (Die wel gewoon door groen reed.) Beide auto's beschadigden door de aanrijding.

W-7427-2005 Verkeersongeval met letsel
Vanmiddag rond 16.41 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Laan der Verenigde Naties in Middelburg.
Een 8-jarig Middelburgs jongetje stak het fietspad over op bovengenoemde weg. Een bromfietser, een 27-jarige Middelburger, reed tegen het overstekende jongetje aan. Hierdoor kwamen beiden ten val. Het jongetje is overgebracht naar het ziekenhuis, daar werd een gebroken been geconstateerd. De bromfietser hield aan de aanrijding een pijnlijk been en arm over. De brommer raakte rondom beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.