Ingezonden persbericht



`Het werk van Osama Bin Laden is gerechtvaardigd´

Emile Ratelband slaat door in interview X(ist) in Christ

DEVENTER - Het werk van Osama Bin Laden is gerechtvaardigd. Ik zie hem als een verlicht denker in deze tijd. Dit zegt Emile Ratelband in een interview in het decembernummer van het christelijke jongerenmaandblad X(ist) in Christ dat zaterdag verschijnt.

Ratelband stelt in het interview dat de terreuracties van 9/11 passen binnen het goddelijke plan. Bin Laden heeft ons gewaarschuwd. Hij heeft ons gewaarschuwd, en die waarschuwing hebben wij in de wind geslagen. Daarom vind ik zijn actie gerechtvaardigd.

In het interview stelt Ratelband dat Bin Laden zijn ziel heeft gevolgd. Het past kennelijk in het goddelijke plan. Dat wil niet zeggen dat wij Gods goddelijke plan begrijpen. Daarvoor moet je de tijd uit elkaar kunnen trekken. Mensen kunnen dat niet. God wel.

Op de website van X(ist) in Christ gaat Ratelband op dinsdag 13 december in discussie over zijn uitspraken tijdens een chatsessie. Vanaf 17:00 uur kunnen belangstellenden terecht op http://www.xistinchrist.nl/.

Eindtijd
Verder in het decembernummer van het X(ist) in Christ een artikel over de eindtijd. Halen wij ons pensioen nog, of komt Jezus binnenkort terug op aarde? Volgens Orlando Bottenbley, van de Bethelgemeente in Drachten, wijzen de aardbevingen en overstromingen van de afgelopen tijd op een spoedige wederkomst van Jezus. Arie Zwiep, docent aan onder andere de Christelijke Hogeschool Ede doet dit op zijn beurt af als kletskoek en houthakkersexegese . We hoeven er volstrekt niet aan te twijfelen dát het einde der tijden ooit komt. Hoe het dat echter precies in z n werk zal gaan, is iets waar we geen zinnig woord over kunnen zeggen.

X(ist) in Christ is een uitgave van Buijten en Schipperheijn en EB Media. Bij de start van het blad in september, vroegen 13.000 jongeren het 1e nummer aan. Sindsdien groeit X(ist) in Christ sterk en is het bijna in oplage verdubbeld. X(ist) in Christ wil jongeren stimuleren en motiveren om als christen aanwezig te zijn in onze maatschappij. Het magazine is een mix van ontspanning, informatie en opinie.

Bijlage: PDF met artikel Emile Ratelband en cover septembernummer X(ist) in Christ

Noot voor de redactie (