Cap Gemini Ernst & Young



Utrecht, 25 oktober 2005

Capgemini voert mid term review uit voor Innovatieplatform

Het Innovatieplatform (IP) is gestart met een tussentijdse evaluatie, een zogenaamde mid term review van zijn werkzaamheden. De mid term review wordt uitgevoerd door Capgemini. Op basis van de resultaten zal het programma en de werkwijze in 2006 nader ingevuld worden. Op woensdag 7 december aanstaande zullen de resultaten op het Nationaal Innovatie Event van het IP worden gepresenteerd.

De mid term review (MTR) werd reeds aangekondigd in het IP-werkprogramma 2005 en zal input genereren ten behoeve van strategieontwikkeling van het IP in 2006 & 2007. De MTR is erop gericht inzicht te bieden in de bijdrage van het Innovatieplatform aan betere condities voor een innovatieve kennissamenleving. Het dient tevens te leiden tot aanbevelingen over de wijze waarop het Innovatieplatform in 2006 en 2007 effectief kan zijn. De resultaten zullen medebepalend zijn voor het werkprogramma in 2006 en daarna.

De mid term review wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een begeleidingsgroep waarin naast drie vertegenwoordigers van het IP twee externe leden zitting hebben, namelijk dr. R.J. van Duinen en prof. dr. ir. A. Oosterlinck.

Ten behoeve van de review zal een audit worden uitgevoerd door een onderzoeksteam van Capgemini onder leiding van mw prof. dr C. van Egten en dr F.J. de Vijlder. Capgemini voert haar werkzaamheden om niet uit, zoals het IP vaker gebruik maakt van experts die om niet werkzaamheden verrichten voor het IP.

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro.

Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com

EINDE PERSBERICHT