Senternovem


Nationaal Innovatie Event, Verbinding met de toekomst

Aanvangsdatum

07-12-2005

Op 7 december is het zover: dan vindt het Nationaal Innovatie Event plaats. Hiermee wil het Innovatieplatform laten zien hoe actief Nederland is op het gebied van innovatie. Thema is: 'Verbinding met de Toekomst'. Dat wil zeggen dat verbindingen centraal staan, tussen ondernemers, onderzoekers, docenten en beleidsmakers, binnen én buiten eigen kring.

Nederland barst van de innovatiekracht. Door het organiseren van het Nationaal Innovatie Event op woensdag 7 december 2005 wil het Innovatieplatform laten zien hoe actief we zijn op het gebied van innovatie. Om te presenteren waar men in Nederland mee bezig is en aan welke zaken u zelf mee kunt doen.

Het event is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij innovatie, of u nu werkt in het bedrijfsleven, het onderzoek, het onderwijs of bij de overheid. Het Nationaal Innovatie Event is een ontmoetingsplaats. Niet voor niets luidt het thema 'Verbinding met de Toekomst'. Dat wil zeggen dat verbindingen centraal staan, tussen ondernemers, onderzoekers, docenten en beleidsmakers, binnen én buiten eigen kring.

Meer weten?
Alle informatie over het event kunt u vinden op de website www.nationaal-innovatie-event.nl U kunt hier uw komst direct aanmelden. De website is voorafgaand aan het event een virtuele ontmoetingsplaats voor alle geinteresseerden. Hier kunt u in de loop van de tijd andere bezoekers en deelnemers leren kennen en zo in de aanloop naar het event al interessante contacten opdoen.

Meedoen
Iedereen die vindt dat zijn bedrijf of (onderzoeks)instelling een innovatieve bijdrage zou kunnen leveren aan het Nationaal Innovatie Event, wordt uitgenodigd om de Call for Proposals op de website in te vullen. Deze inschrijfmogelijkheid blijft open tot 14 oktober a.s.

Programma
Er worden vier 'werelden' gecreeerd:

* Starten & Groeien Dit is de plek waar startende ondernemers, of juist bedrijven die de starterschoenen zijn ontgroeid, advies en informatie kunnen vinden over aspecten als kapitaal en ondernemerschap.

* Kennis & Delen Valorisatie is een belangrijk onderdeel van onderzoek. Hier gaat het om de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, onderzoeksfaciliteiten, (beroeps)onderwijs en andere partijen, maar ook vorming van consortia voor (Europees) onderzoeksgeld.

* Samen & Werken Innovatie staat of valt met een goede, soms onverwachte, samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en/of andere partijen. Over de beste manier van samenwerken valt nog veel te leren.

* Leren & Excelleren Belangrijk is het leren van elkaars successen, fouten en 'best practices'. Welke innovatiemodellen zijn er? Wat kunnen stages bijdragen aan een bedrijf? Hoe kan het onderwijs een beter op de praktijk gerichte opleiding bieden? Wat zijn de ervaringen van de eerste onderzoekers met een Casimir-beurs (bedoeld voor uitwisseling tussen bedrijven en universiteiten)?

Locatie

Maarssen

Toegangsprijs


-

Meer informatie

Website Nationaal Innovatie Event
Wijzigingsdatum | 09-10-2005