Gemeente Enschede

Uitgebreid aandacht voor vrijwilligers in de zorg

donderdag 03-11-2005

Aanmelden vrijwiligersprijs en MADD-dagen

7 december a.s. is het Internationale Vrijwilligersdag. De Gemeente Enschede besteedt elk jaar aandacht aan deze dag door onder meer het uitreiken van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs. Het centrale thema dit jaar is Zorg. De vrijwilligersprijs gaat dit jaar dan ook naar een vrijwilligersorganisatie uit de zorgsector. Organisaties kunnen hiervoor genomineerd worden.
Het gemeentebestuur van Enschede doet verder mee aan de landelijke MADD-dagen en gaat, in aansluiting op het thema van de vrijwilligersdag, 'zorgtandems' vormen in samenwerking met scholen en organisaties in de zorgsector. Scholen en organisaties kunnen zich hier nog voor aanmelden .

Nomineren voor vrijwilligersprijs
Kent u een organisatie uit de zorgsector die u wilt nomineren voor de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs, dan kunt u een nominatieformulier met criteria aanvragen bij de Vrijwilligerscentrale. Het formulier kan tot en met vrijdag 21 november worden ingestuurd.

Aanmelden Make A Difference Day (MADD)

Op 9 en 10 december verrichten zoveel mogelijk mensen in Nederland vrijwilligersklussen tijdens de zogeheten MADD-dagen ( www.makeadifferenceday.nl )

In Enschede gaan scholieren samen met een college- of raadslid een vrijwilligersklus doen in één van de zorginstellingen of een andere organisatie uit de zorgsector.

Een van de doelstellingen van deze dagen is het werven van nieuwe vrijwilligers.

Voor (vrijwilligers)organisaties die meedoen aan MADD betekent dit twee dagen extra handen. Daarnaast levert MADD veel publiciteit, nieuwe netwerken en, op langere termijn, mogelijk ook nieuwe vrijwilligers op!
Mogelijke klussen:

- helpen bij koffie-uren in verzorgingsinstellingen
- meewerken aan organisatie en uitvoering van activiteiten (bijvoorbeeld: een muziekmiddag, spelmiddag, creatieve middag)
- begeleiden van activiteiten voor gehandicapten
- geven van aandacht aan ouderen (boodschappen, praatje, wandeling)
- helpen bij schoonmaken/repareren van rolstoelen etc.- dagje uit organiseren voor bewoners

- een 'verwen' of 'doe een wens' dag in een verzorgingshuis

Organisaties en scholen kunnen zich nog aanmelden voor MADD.Tijdens de uitreiking van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs op zaterdag 10 december worden de MADD-dagen, samen met de zorgtandems die tijdens deze dagen een klus hebben verricht, feestelijk afgesloten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. Weimar van de Vrijwilligerscentrale via telefoonnummer 053-4814567 of via mailadres e.weimar@activa.nl.


---