Gemeente Harderwijk


Informatieavond St. Jansdal en Wethouder Jansenlaan

In het gebied tussen de Binnenstad en het NS- en busstation, de zo genoemde Centrale Zone, wil de gemeente de komende jaren de meer grootschalige voorzieningen, onderwijs en kantoren concentreren. Ook kan worden gedacht aan specifieke woonvormen, bijvoorbeeld voor zorgbehoevenden of mensen die dichtbij openbaar vervoer willen wonen. Over de veranderingen in de directe omgeving van het ziekenhuis belegt de gemeente op woensdagavond 7 december om 19.30 uur een openbare informatie-avond in ziekenhuis St Jansdal. Elke belangstellenden is van harte welkom.

In het noordelijk deel van de Centrale Zone, het gebied tussen Westermeenweg, Westeinde en Stationslaan vinden steeds meer ruimtelijke veranderingen plaats. Zo is dit jaar is onder meer aan de Wethouder Jansenlaan het nieuwe complex van Werkwereld geopend. Ook de directe omgeving van ziekenhuis St Jansdal zal de komende jaren een ander aanzien krijgen. Daarover willen het gemeentebestuur en andere betrokkenen graag met omwonenden en belangstellenden van gedachten wisselen.Aanwezig zijn wethouder F.A. de Lange van ruimtelijke ordening met zijn medewerkers, vertegenwoordigers van het ziekenhuis, Zorggroep Noordwest Veluwe (huize Randmeer e.d.) en de projectontwikkelaar van het ABN/Amro-terrein. Er is volop gelegenheid vragen te stellen en met de diverse vertegenwoordigers van gedachten te wisselen.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Ziekenhuis St Jansdal
St Jansdal is volop bezig uit te breiden om aan de groeiende zorgbehoefte te kunnen voldoen. Op dit moment worden de poliklinieken uitgebreid en wordt een nieuwe afdeling Spoedeisende hulp gebouwd. In voorbereiding is de definitieve Huisartsenpost ter vervanging van de tijdelijke behuizing. Nog in studie zijn verdere uitbreidingsmogelijkheden voor het ziekenhuis voor de langere termijn. Ook wil St Jansdal een parkeergarage realiseren om de groeiende parkeerdruk te kunnen opvangen.

Nieuw Reactiveringscentrum Langs de Wethouder Jansenlaan naast St Jansdal ontwikkelt de Zorggroep Noordwest Veluwe momenteel een nieuwbouwplan voor van een reactiveringscentrum. Het nieuwe gebouw vervangt de huidige voorzieningen in verpleegtehuis Sonnevanck die niet meer voldoen aan de huidige maatstaven.

Voormalig ABN/Amro-gebouw Het voormalige opleidingscentrum van de ABN/Amrobank aan de Wethouder Jansenlaan heeft al geruime tijd geleden zijn functie verloren. De ontwikkelingscombinatie Vestaal Vastgoed / Projectontwikkeling Noordersluis heeft voor deze locatie een plan ontwikkeld met op de begane grond diverse zorgfuncties en kleine bedrijfsruimten, en op de verdieping woonruimten voor starters en senioren.

Straten en rotonde
De gemeente ontvouwt op de informatieavond op 7 december ook de plannen voor het openbaar gebied rond St Jansdal. Voornaamste doel is het verkeer van en naar het ziekenhuis beter te scheiden van overige fiets- en autoverkeer op de Wethouder Jansenlaan. Ook komt er, als de gemeenteraad volgende maand instemt, een rotonde op de kruising Westeinde/Stadswei.

Informatie over de plannen en de info-avond: afd. Ruimte en Economie, tel. 411 439.