Gemeente Almere

Nieuw skatepark Almere Buiten

Almere Buiten krijgt een nieuw skatepark. Als onderdeel van de inrichting van 'de Evenaar' komt vlakbij het station Almere Buiten een nieuw skatepark dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Er is een schetsontwerp gemaakt van het park. Alle skaters in Almere Buiten kunnen meedenken om een geweldig ontwerp te maken. Het park wordt ontworpen voor zowel beginnende als gevorderde skateboarders, inlineskaters en BMX-ers.

Metaplus uit Alphen aan den Rijn is het bedrijf dat het ontwerp en de realisatie voor haar rekening neemt. Metaplus heeft een eerste schetsontwerp gemaakt op het beschikbare terrein van 90x23 meter. Samen met de plaatselijke skateboarders, skaters en BMX-ers willen zij dit schetsontwerp ombouwen tot het definitieve skatepark.

7 december om 19.00 uur in Place2B

Op 7 december om 19.00 uur is de skatende jeugd van harte uitgenodigd in Jongerencentrum Place2B, Wipmolenweg 54 in Almere. Hier wordt het schetsontwerp samen met de planning gepresenteerd en besproken. Tijdens deze avond wordt een soort kerngroep samengesteld uit gemotiveerde en betrokken skateboarders, skaters, BMX-ers die nauw betrokken blijven bij het gehele proces. Het eerste ontwerp is te bekijken op www.kickramps.nl. onder het kopje nieuws.

Skateplaza, scateramps en kiddie-park

In dit eerste ontwerp is het terrein verdeeld in een park-gedeelte, waar verschillende verzinkt stalen skateramps komen te staan, een skateplaza-gedeelte, waar een aantal echte straatelementen terug te vinden zijn, zoals trappen en leuningen en er wordt een gedeelte gereserveerd voor de jongere skaters, het zogenaamde kiddie-park. De jongere skaters worden in een later stadium nog apart benaderd om mee te denken over hun gedeelte.

Informatie voor omwonenden

Het skatepark maakt deel uit van de inrichting van de Evenaarstrook tot een recreatieve en sportieve voorzieningenstrook. Over het uiteindelijke ontwerp zullen we een informatiebijeenkomst organiseren voor buurtbewoners en overige belangstellenden. Het doel is om medio 2006 het skatepark feestelijk te openen.

Metaplus

Afgelopen maand heeft het bedrijf Metaplus uit Alphen aan den Rijn de opdracht gekregen van de gemeente voor het ontwerp en de realisatie van het skatepark. Dit bedrijf is al vele jaren gespecialiseerd in het maken van skatevoorzieningen en is na een evaluatie uit meerdere aanbieders gekozen.