Gemeente Doetinchem

Publieksavond Land van Wehl


-28 november 2005-

Woensdag 7 december vanaf 20.00 uur organiseert de gemeente Doetinchem een informatiebijeenkomst in partycentrum De Olde Beth over de voorbereiding van het structuurplan voor het project Het Land van Wehl. Het Land van Wehl is de projectnaam voor het gebied dat ligt tussen de kernen Wehl en Doetinchem en tussen de Broekhuizerstraat en de Rijksweg A18 en het aansluitende gebied tussen de kern Wehl en de Rijksweg A18. Om binnen dit gebied een stedelijk uitloopgebied, een regionaal bedrijventerrein en woningbouw in Wehl-Zuid te kunnen ontwikkelen, gaat de gemeente in 2006 een structuurplan opstellen. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de eerste resultaten van de verkenningen (ruimtelijke bouwstenen) gepresenteerd aan het publiek.

De afgelopen maanden heeft de gemeente de ruimtelijke mogelijkheden voor het Land van Wehl verkend. Daarvoor is, in werkateliers, overlegd met vertegenwoordigers vanuit de gemeente, professionele en maatschappelijke organisaties. De resultaten van deze werkateliers wil de gemeente graag op 7 december voorleggen aan bewoners, belanghebbenden en andere geinteresseerden.

Programma van de avond
Tijdens deze avond zal de betrokken wethouder de aanwezigen heten. Vervolgens zullen de projectmanager en stedenbouwkundigen van KuiperCompagnons de eerste resultaten van de verkenningen (ruimtelijke bouwstenen) presenteren.
Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en reageren op de gepresenteerde beelden van de mogelijke toekomstige inrichting van Het Land van Wehl. De avond is nadrukkelijk niet bedoeld om informatie uit te wisselen over individuele kavels naar aanleiding van het vestigen van de Wet voorkeursrecht gemeenten op delen van het plangebied. Ook kunnen uit de verkenningen nog geen conclusies worden getrokken over wanneer welke delen van het plan worden uitgevoerd en de gevolgen daarvan voor individuele kavels.

Tijdstip en locatie
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in partycentrum De Olde Beth, Nieuwestraat 10 in Wehl. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.