Gemeente Wijk bij Duurstede

Informatieavonden binnenstad

Verschillende problemen in de binnenstad hebben zich opgestapeld en de gemeente wil deze nog voor het begin van het terrassenseizoen van 2006 aanpakken. In de afgelopen weken zijn er 2 informatieavonden geweest over de aanpak die op korte termijn in de binnenstad kan worden doorgevoerd. Het gaat hier om de toegankelijkheid voor de voetganger, het afvalprobleem, het stallen van fietsen, de aanleg van extra terrassen, het reguleren van reclame-uitingen en het parkeren in de binnenstad.

Korte samenvatting
De eerste avond op 16 november jl. was voor de ondernemers in de binnenstad, de andere avond op 24 november jl. was voor de inwoners en gebruikers van de binnenstad en voor andere belangstellenden. De opkomst was beide avonden gering. Tijdens de avonden bleek dat velen het lastig vinden dat de gemeente nog geen plannen kon vertonen. De gemeente wil echter eerst luisteren naar de ideeën die inwoners en ondernemers hebben, voor er plannen worden ontwikkeld. Een andere aanpak dan men gewend is. De inwoners hebben op 24 november al laten weten, dat zij geen probleem hebben met de aanpak van de knelpunten. Er kwamen heel bruikbare ideeën binnen, zoals bijv. betere fietsklemmen, het verwijderen van de verhogingen in het trottoir van de Klooster Leuterstraat om het passeren van vrachtwagens te verbeteren en het laden en lossen alleen in de ochtend toe te staan. Er zal zeker beter moeten worden gehandhaafd, om de verbeteringen ook echt door te voeren.

Terugkomavond voor ondernemers en andere belangstellenden Op 7 december is de `terugkomavond' voor ondernemers en andere belangstellenden in de brandweerkazerne aan de Hordenweg 4 te Wijk bij Duurstede. Deze avond begint om 20.00 uur.
Er is de ondernemers gevraagd na te denken over mogelijke oplossingen of ideeën voor de huidige problemen. Ook inwoners (al dan niet uit de binnenstad) zijn van harte welkom.
Na deze avond worden de reacties van alle informatiebijeenkomsten meegenomen in een conceptplan voor de binnenstad. Dit conceptplan ligt daarna ter inzage en dan kan ieder nog zijn mening hierover geven. Na eventuele aanpassing van dit plan, moet het nog door het college worden vastgesteld. Is dat eenmaal gebeurd, dan kan er gestart worden met de werkzaamheden in de binnenstad.
Iedereen was het eens met: hoe eerder, hoe beter!


* Geplaatst op: 30-11-2005 12:18:57