Gemeente Tilburg


1-12-2005
Glasmozaïek Tilburg Noord United klaar
Uitnodiging Onthulling woensdag 7 december 14.00 uur

Op woensdag 7 november, om 14.00 uur wordt aan het Verdipad het kunstwerk 'Tilburg Noord United' onthuld. Op het ketelhuis ter hoogte van de kruising Stokhasseltlaan en Vlashoflaan wordt dan een metershoog en -breed glasmozaïek (7x3 meter) aangeboden aan alle bewoners van Tilburg Noord.

Het kunstwerk is in de eerste week van november vervaardigd door vele tientallen geduldige handen van mensen die wonen en/of werken in Tilburg Noord. Tienduizenden stukjes gekleurd glas vormen tezamen het door kunstenaar Arno Coenen ontworpen kunstwerk. Daarop is de buik van een Tilburg Noord bewoner te zien waarop Tilburg Noord United gecalligrafeerd is. De kunstenaar wil hiermee, met een knipoog naar het gebruik in de binnenstedelijke wijken in VS, benadrukken dat Tilburg Noord een mooie wijk is waar bewoners trots op mogen zijn.

Trots zijn in ieder geval de zonen van "model" Arie de Kort. Wethouder Visschers zal samen met de zonen De Kort de openingshandeling verrichten. Ook zullen veel van de 'kunstenaars' aanwezig zijn om de onthulling van hun werk te bekijken.

Iedereen is van harte welkom om bij de onthulling aanwezig te zijn. Deze vindt plaats in de groenstrook langs het ketelhuis op de hoek Stokhasseltlaan/Vlashoflaan. Verzamelen ter plaatse vanaf 13.45 uur.