Gemeente Leeuwarden

Friese gemeenten en De Friesland Zorgverzekeraar sluiten overeenkomst voor collectieve ziektekostenverzekering en aanvullende verzekering voor minima

Een groot aantal Friese gemeenten en De Friesland Zorgverzekeraar hebben een meervoudige collectieve ziektekostenverzekering (basisverzekering en aanvullende verzekering) afgesloten voor minima. De overeenkomst is een voortzetting van de al in 1997 afgesloten AV Frieso waarin dezelfde gemeenten en De Friesland een goedkope en gunstige aanvullende verzekering voor de minima afsloten. De gemeenten die meedoen zijn: Leeuwarden, Dantumadeel, Dongeradeel, Achtkarspelen, Kollumerland, Heerenveen, Smallingerland, Opsterland, Sneek, Tytsjerksteradiel en de samenwerkende gemeenten van de dienst Noordwest-Fryslân (Leeuwarderadeel, Ferwerderadiel, Menaldumadeel, Het Bildt, Franeker, Harlingen, Terschelling, Vlieland).

Op woensdag 7 december vindt om 8.30 uur een persconferentie plaats over de overeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden in de Nieuwe Zaal van het Stadhuis, Hofplein 38 te Leeuwarden. Tijdens de persconferentie geven wethouder Tom van Mourik van de gemeente Leeuwarden en de heer Hans Feenstra, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Friesland, een toelichting op de nieuwe overeenkomst. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze persconferentie.

De Friese gemeenten behoren bij de eerste gemeenten in het land die, samen met De Friesland, een kwalitatief goed en goedkoop basis- en aanvullend verzekeringspakket aan de minima aanbieden.


----------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058 - 233 4002.