Gemeente Ede

Nummer 259 / Ede, 6 december 2005

Burgemeester Robbertsen reikt Lokaal Compliment uit

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede reikt woensdag 7 december, de Internationale Vrijwilligersdag, het Lokaal Compliment uit. Dat gebeurt om 20.00 uur in Cinemec in Ede. Het Lokaal Compliment gaat naar een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Ede, die zich op bijzondere manier heeft ingezet voor de samenleving. De prijs bestaat uit de eer, een oorkonde en een cheque van 1000 euro.

Vrijwilligerscentrale De Medewerker in Ede heeft het Rabobank Lokaal Compliment ingesteld. Thema voor dit jaar is Levenslang Leren. Vrijwilligersorganisaties in de gemeente Ede konden deze zomer projecten indienen.
De uitreiking heeft plaats tijdens een feestavond voor ruim 500 vrijwilligers. De Medewerker organiseert deze avond als dank voor het werk van de vrijwilligers. In Cinemec gaan de vrijwilligers kijken naar een voorpremière van de film An Unfinished Life.

Groot belang
Burgemeester Robbertsen hecht groot belang aan vrijwilligerswerk. Om dat te onderstrepen bracht hij onlangs een werkbezoek aan De Medewerker om zich op de hoogte te stellen van het werk dat deze organisatie verricht. Om dezelfde reden reikt hij graag het Lokaal Compliment uit.

Genomineerden
De volgende organisaties zijn genomineerd voor de prijs: Autstede, Het Gilde en Samen Sterk.

* Stichting Autstede organiseert Rust-uit-weekenden om ouders van autistische kinderen en kinderen met ADHD een ontspannen weekend te bezorgen.

* Stichting Gilde Ede brengt met het project 'Rondleiding Centrum Ede' bezienswaardigheden van Ede-Centrum onder de aandacht. Het kan Edenaren weer trots maken op hun dorp.

* Samen Sterk. Doel van dit project is mensen met een niet aangeboren hersenafwijking of die een C.V.A. hebben doorgemaakt een keer per week gezamenlijk te laten sporten ter bevordering van de motoriek en de coördinatie en om hen uit een isolement te halen.

---