Gemeente Albrandswaard


Wethouder de Jongh slaat eerste paal Hooge-Werf


Albrandswaard Woensdagmiddag 7 december om 16.30 uur gaat de eerste officiële paal de grond in voor de herbouw van zorgcentrum de Hooge-Werf aan t Wiel in Poortugaal. Op uitnodiging van Woonzorg Nederland en Stichting De Waarden slaat Erwin de Jongh de officiële eerste paal.

Samen met Stichting De Waarden, realiseert Woonzorg Nederland de Hooge-Werf in Poortugaal, waarin 49 zelfstandige tweekamer verzorgings- appartementen komen. De appartementen krijgen een gemiddelde omvang van 52 vierkante meter en hebben alle moderne voorzieningen op het gebied van verzorging en verpleging.

Daarnaast komen er twee verpleegunits in de Hooge-Werf met ieder 14 éénpersoonskamers voor mensen met een meervoudige vraag naar verzorging, verpleging en behandeling.

Ook komt er een grand café annex restaurant met terras dat uitzicht heeft op het Wiel en een bijzondere hal, waarin allerlei functies zijn ondergebracht zoals receptie, internethoek en een winkel.

Wethouder De Jongh: Eindelijk gaat het dan gebeuren, de herbouw van de Hooge-Werf. We kunnen eigenlijk niet wachten tot het klaar is. Vooral de bewoners, die nu tijdelijk in Rotterdam Zuid wonen, kijken reikhalzend naar begin 2007 uit. Want we hopen dat de vernieuwde Hooge-Werf dan haar deuren weer kan openen. De Hooge-Werf wordt een parel op het gebied van wonen, verzorging en verpleging. Maar ook van architectuur, want het wordt echt een schitterend gebouw.

Programma 7 december 2005

15.30 uur ontvangst in basisschool de Parel, Sleedoorn 40

16.00 uur welkom

16.05 uur sprekers: E. de Jongh, wethouder

H. Straus, de Waarden

A. Troost, Woonzorg Nederland

16.30 uur officiële handeling op het bouwterrein, t Wiel 2

17.00 uur afsluiting