D-Day voor EU domeinnaam

Merkplaats bv

De goedheiligman is nog maar nauwelijks vetrokken of de echt grote cadeaus worden uitgedeeld! Op 7 december zullen de eerste geluksvogels hun Europese domeinnaam verkrijgen. Deze EU domeinnamen zullen voor bedrijven zowel als particulieren van groot belang zijn. Naast de al bestaande .nl en .com domeinnamen zullen zij de nieuwe digitale standaard worden.

Het verkrijgen van de zeer gewilde EU- extensie is echter niet voor iedereen weggelegd. Tot 7 april kunnen slechts diegenen met recht op voorrang de domeinnaam verkrijgen. Tot 7 februari geldt deze voorrang voor hen die een geregistreerd merk hebben. Van 7 februari tot 7 april komen ook handelsnamen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor voorrang in aanmerking.

Bij het Amsterdamse merkenbureau de Merkplaats liep het de laatste weken dan ook storm met mensen die op het laatste moment nog een geregistreerd merk wilden verkrijgen. Zij zijn er nu zeker van dat ze de maximale kans hebben benut om eigenaar te worden van de EU domeinnaam.

Wat veel mensen echter niet weten is dat het nog steeds mogelijk is om met voorrang een domeinnaam te verkrijgen. Het is dan wel zaak dat zo spoedig mogelijk via een zgn. Kort Gedingdepot dit merk wordt aangevraagd.

Op dit moment wordt echter vooral met spanning uitgekeken naar de dag van morgen. Wie zal straks de gelukkige eigenaar zijn van de zeer waardevolle namen als soccer.eu en shop.eu?

De Merkplaats in Amsterdam is specialist op het gebied van merken en domeinnamen. Hier kunt u terecht voor het met spoed deponeren van uw merk of met vragen over EU domeinnamen en merken.Voor meer informatie zie www.deMerkplaats.nl of bel met een van de juristen.

Voor meer informatie zie www.demerkplaats.nl