Gemeente Almere

Almere en Amsterdam voeren
goed gesprek

Op woensdag 7 december spreken de burgemeesters Job Cohen en Annemarie Jorritsma in de Eurotoren in Almere met vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en de rijksoverheid over de gezamenlijke toekomst van Almere en Amsterdam.

Doel is om meningen, visies en standpunten uit te wisselen over samenwerking binnen de Noordvleugel. Onder het motto van Alleen krijgen we het niet voor elkaar en spreken de burgemeesters onder leiding van Maria Henneman over de wijze waarop Almere en Amsterdam meer naar elkaar toe kunnen groeien. Wonen, werken, recreatie en de noodzakelijke infrastructuur voor de Noordvleugel zijn de themas.

Tijdens de bijenkomst kijken de gemeenten terug op de resultaten van vier jaar bestuurlijke samenwerking in de Noordvleugel. Belangrijkste doel is echter te zorgen voor bestuurlijke continuïteit op basis van praktische afspraken over concrete doelen.

In 2006 neemt het Rijk belangrijke besluiten over de groeiopgave van Almere en Amsterdam en over investeringen in infrastructuur. Voor Amsterdam en Almere staat de IJmeerverbinding, die beide steden met elkaar moet verbinden, hoog op de agenda.

De gesprekken gaan daarom expliciet over de opgave voor het laatste jaar van het kabinet en de provinciale colleges. Ook de bestuurlijke briefing voor de nieuwe colleges na de raadsverkiezingen van maart 2006 is onderwerp van gesprek.

Tot de sprekers behoren onder meer de Amsterdamse wethouders Duco Stadig en Mark van der Horst, de Almeerse wethouder Arie Willem Bijl en gedeputeerden Ton Hooimaaijers (Noord-Holland) en Wubbo de Raad (Flevoland).

Verder zijn Tweede Kamer leden, raadsleden uit de regio en vertegenwoordigers van de Rijksoverheid en maatschappelijke organisaties (Natuurmonumenten, Schiphol, woningcorporaties, bedrijfsleven etc.) van de partij.

Kijkt u voor meer informatie en het volledige programma op www.amsterdam-almere.nl