Dienstenbond CNV

Principe-akkoord CAO VBA
07-12-2005

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is er met directie een principe-akkoord voor alle 1800 medewerkers van VBA over een nieuwe CAO gesloten. Aanstaande donderdag en vrijdag krijgen vakbondsleden de gelegenheid om hiermee in te stemmen op de ledenvergaderingen.

De vorige CAO liep af op 1 juli 2004. Doordat vervolgens Turbo veel aandacht heeft gevergd is in dit voorjaar begonnen met de CAO-onderhandelingen. Dat bleek een hele klus te worden want er lagen een paar moeilijke onderwerpen; vroegveilen, afschaffing van de mogelijkheden om vervroegd met pensioen te gaan door het kabinet, levensloop, aanvulling loon bij ziekte, etc. Mede dankzij de inzet van kaderleden heeft CNV Dienstenbond een maximaal haalbaar resultaat neergezet en zullen dat dan ook positief aan leden voorleggen.

De belangrijkste afspraken op een rijtje:

* De looptijd van de CAO is van 1 juli 2004 tot 1 juni 2007.
* Als gevolg van de kabinetsmaatregelen moest het pensioensysteem worden aangepast. Werknemers kunnen nu op zn vroegst met 62,5 jaar met 75% met pensioen. Voor vijftigplussers is er een overgangsmaatregel afgesproken. Let op, voor individuele medewerkers kan de uittreedleeftijd verschillen.
* In het eerste ziektejaar wordt 100% betaald, in het tweede 85%. Maar als de werknemer meewerkt aan de reïntegratie komt daar nog een 7,5% bij. Voor het derde en vierde ziektejaar (WIA) wordt aangevuld tot 85%.

* VBA krijgt de mogelijkheid om jaarrond om zes uur met veilen te beginnen. Nadere afspraken over vervoer en toeslagen zijn daarvoor gemaakt.

* Het loon zal worden verhoogd met


* Een éénmalige uitkering over 2004 van 0,5%, uit te keren in de eerstvolgende salarisperiode na de CAO.

* Een structurele loonsverhoging van 1,25% over 2005 met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2005.

* Een structurele loonsverhoging van 1,5% over 2006 op 1 januari 2006.

* Een structurele loonsverhoging van 0,5% over de eerst vijf maanden van 2007.

Vakbondsleden kunnen hun contributie van hun brutoloon laten betalen en nieuwe leden krijgen 50% van hun vakbondscontributie vergoed van VBA.

De teveel betaalde premie voor de WAO-hiaatverzekering wordt bijna volledig aan werknemers terugbetaald.

De wachtlijsten voor de kinderopvangregeling worden weggewerkt.

Uiteraard zijn er nog veel meer afspraken gemaakt, maar dit zijn de hoofdpunten.

Donderdag om 19.30 uur en vrijdag om 11.30 uur beide keren in de Plantorama zijn er gezamenlijke ledenvergaderingen voor leden van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten. Daar zal tekst en uitleg gegeven worden over deze afspraken en krijgen leden de mogelijkheid mee te praten over hun CAO.

Aan beide kanten is het geven en nemen geweest, maar het bereikte resultaat is volgens CNV Dienstenbond het maximaal haalbare en daar zijn wij niet ontevreden over. Daarbij zijn wij ons er van bewust dat zeker ten aanzien van de nieuwe pensioenregeling niet iedereen op individueel niveau er even positief uitkomt. Dat is inherent aan de maatregelen die dit kabinet heeft genomen en de mogelijkheden die er overbleven om één en ander te repareren. Op de ledenvergadering zal u dat uitgelegd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615.