Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - gewonden bij autobrand A-12 (update)

Publicatiedatum: 7-12-2005 9:38:11

Bij een autobrand op de A-12 tussen Arnhem en Westervoort zijn dinsdagavond omstreeks tien uur twee mannen gewond geraakt. Het gaat om een 19-jarige man uit Ruinen en een 20-jarige Arnhemmer. Beiden zijn met diverse brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De 20-jarige Arnhemmer, tevens de bestuurder van de auto, is er ernstig aan toe. Beiden hadden verklaard dat de auto tijdens het maken van een proefrit kennelijk spontaan in brand was gevlogen. Het was de beide inzittenden nog maar net gelukt uit de brandende auto te springen. De auto brandde volledig uit en is later afgesleept. Technisch onderzoek aan de auto zal de oorzaak van de brand aan het licht moeten brengen. In verband met de hulpverlening aan de slachtoffers en het nablussen van het voertuig werd de afslag Velperbroek vanuit Westervoort enige tijd afgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - politie neemt strijkers in beslag

Publicatiedatum: 7-12-2005 9:37:14

De politie van Dieren heeft woensdagochtend op de Harderwijkerweg 22 strijkers in beslag genomen. Politieagenten troffen ze bij een routinecontrole aan bij een 18-jarige bromfietser uit Dieren. Strijkers behoren tot een gevaarlijke vuurwerksoort waarvan het bezit in Nederland verboden is; het voldoet niet aan de veiligheidseisen voor consumentenvuurwerk. De strijkers zullen worden vernietigd. Tegen de Dierenaar is proces-verbaal opgemaakt. Hij kan rekenen op een boete van tussen de 60 en 100 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

De Steeg - jongen (14) opgepakt na gooien rookbommetje
Publicatiedatum: 7-12-2005 9:36:41

Een veertienjarige jongen uit Dieren is dinsdag door de politie aangehouden wegens baldadigheid. De jongen zou bij een woning in De Steeg via de brievenbus een rookbommetje naar binnen hebben gegooid. De 60-jarige bewoner ontdekte even voor één uur dat er rookontwikkeling was bij de voordeur van zijn woning. Buiten zag hij enkele knapen wegrennen, waarop hij de achtervolging in zette. Het lukte vervolgens om de veertienjarige Dierenaar in de kraag te vatten. De jongen werd aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Door het gooien van de rookbom was verder geen schade ontstaan. Na verhoor is de jeugdige Dierenaar weer vrijgelaten. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met de jongen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - politie onderzoekt reeks auto-inbraken
Publicatiedatum: 7-12-2005 9:51:13

De politie in Zevenaar onderzoekt een reeks auto-inbraken die vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag zijn gepleegd. In de loop van de dinsdag meldden zich negen gedupeerden om aangifte te doen. De buit bestond ondermeer uit audioapparatuur, maar in een aantal gevallen werden ook de airbags uit de wagens gehaald. De auto's, waarin werd ingebroken, stonden geparkeerd op de Corellistraat, Chopinstraat, Zonegge, Wagnerstraat, Maarten Trompstraat, Sweelinckstraat, Von Weberstraat en Bartokstraat. De politie van Zevenaar roept eventuele getuigen te reageren via het telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden