AutoRai

Fiat Grande Punto wint âAuto Europa 2006â Award

(12/7/2005)
Na het binnenhalen van het prestigieuze âGoldenes Lenkradâ in Duitsland, heeft de Fiat Grande Punto alweer een tweede belangrijke onderscheiding aan de palmares mogen toevoegen. Fiats nieuwe ster is namelijk recentelijk uitverkozen tot âAuto Europa 2006â door de UIGA (Unione Italiana Giornalisti dellâAutomobile (Uiga). De prijs wordt door de nationale Italiaanse autopers toegekend aan die Europese auto die de klant de beste mix biedt op het gebied van technologie, prijs/kwaliteit en schoonheid. De Fiat Grande Punto behaalde 687 punten en eindigde derhalve ruim voor de Peugeot 1007 (633), Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 107 (332), Alfa Romeo 159 (328), BMW 3-serie (252) en de Renault Clio (213).

De Auto Europa 2006 Award is niet de eerste prijs die de Fiat Grande Punto wist binnen te halen. Onlangs werd de door Giugiaro getekende hatchback de prestigieuze Duitse titel âGoldenes Lenkradâ toegekend en in Frankrijk werd de Fiat Grande Punto 1.2 door een van de belangrijkste consumentenorganisaties verkozen tot de âBeste stadsautoâ. De resultaten van deze laatste test zijn deze maand gepubliceerd in het maandblad â60 Milions de consommateursâ. Bovendien behaalde de Fiat Grande Punto 5 sterren voor de veiligheid van de inzittenden in de prestigieuze EuroNCAP crashtest. Met 3 sterren voor de bescherming van kinderen en eveneens 3 sterren voor voetgangerprotectie is de Grande Punto hiermee niet alleen de veiligste auto in het B-segment, maar ook een van de veiligste autoâs op de markt.

Inmiddels zijn ook de prijzen voor de Fiat Grande Punto definitief vastgelegd. In januari vindt het officiële startschot plaats van de verkoopcampagne. Speciaal ter gelegenheid van de Nederlandse publieksintroductie is tijdelijk de aantrekkelijk geprijsde Grande Punto 1.4 Edizione Prima beschikbaar, in zowel 3- als 5-deurs versie. De Edizione Prima beschikt standaard onder andere over dual zone automatische airconditioning, 15 inch lichtmetalen wielen, mistlampen voor en 6 airbags. De 3-deurs Edizione Prima is leverbaar vanaf 14.995 euro, de vijfdeurs kost 550 euro meer. De instapprijs voor de Fiat Grande Punto 1.2 Active ligt op 12.495 euro.