Politie Hollands Midden


---
Datum: 7 December 2005

Hillegom/ Lisse Aanhoudingen na winkeldiefstal

De politie hield op dinsdag 6 december, rond 14.15 uur, op de Heereweg in Lisse vier mannen aan. De politie was op zoek naar de mannen die kort daarvoor een winkeldiefstal hadden gepleegd bij een slijterij aan de Van den Endelaan in Hillegom. De mannen namen daar een aantal flessen Whiskey en Vieux weg zonder deze te betalen. De bedrijfsleider die zag dat ze de flessen in de zakken lieten glijden en de zaak uitliepen ging ze achterna en zag dat ze wegreden in een auto waarvan hij snel het kenteken noteerde. De politie werd gebeld die onmiddellijk op zoek ging naar de auto. Op de Heereweg werden ze onderschept. De mannen, een 31-jarige uit Lisse, een 19-jarige uit Leimuiden, een 24-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige uit Nieuw-Vennep, zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen ze voort. Mede omdat in de auto enkele goederen werden aangetroffen waarvan aan het rechtmatige bezit daarvan wordt getwijfeld.

Rijnsburg Verkeersongeval De politie heeft op dinsdag 6 december, omstreeks 14.50 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Noordwijkerweg ter hoogte van Rijnsburg. Een 19-jarige automobiliste had bij het afslaan naar de Kloosterschuurlaan een bromfietsster over het hoofd gezien en had haar aangereden. De bromfietsster, een 33-jarige vrouw uit Katwijk, werd met letsel in het aangezicht door het ambulancepersoneel overgebracht naar het Diaconnesse Ziekenhuis in Leiden.

Leiden Verkeersongeval De hulpdiensten, waaronder medewerkers van de politie, de ambulance en de brandweer hebben op dinsdag 6 december, omstreeks 16.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Willem van de Madeweg. Op de Willem van de Madeweg was een kop-staart botsing ontstaan tussen langzaam rijdend verkeer. Een 49-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, kon niet meer op tijd stoppen voor remmend verkeer en knalde op de auto voor haar. De automobilist van deze auto, een 55-jarige Hagenaar, liep nekletsel op. Vanwege het letsel werd de man voor de zekerheid door de brandweer uit zijn auto geknipt. Daarna is hij overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum. De vrouw raakte niet gewond.

Leiden Ramkraak bij kledingwinkel

Onbekenden pleegden woensdag 7 december, rond 04.40 uur, een ramkraak bij een kledingwinkel aan de Hogewoerd. Met een in de nacht van 9 op 10 november in Katwijk gestolen auto werd de voordeur vernield waarna kleding werd ingeladen. Buurtbewoners sloegen alarm. De politie ging direct op onderzoek uit en zette daarbij een speurhond in. Op de Pieterskerkgracht werd al snel de auto met buit gevonden. De daders waren in geen velden of wegen te zien. De politie heeft de auto voor het onderzoek veilig gesteld.

Leiden Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Klikspaanweg. De inbraak vond plaats op dinsdag 6 december tussen 08.30 en 16.00 uur. Om binnen te komen werd een raam uitgenomen. Uit de woning zijn een aantal computers, een fototoestel, een dvd-speler, een tft-scherm en spelcomputer gestolen.

Leiden Aanhoudingen na winkeldiefstallen

De politie hield dinsdag 6 december vijf verdachten aan voor het plegen van zeven winkeldiefstallen. Eén van de verdachten werd na het onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal rond middernacht weer op vrije voeten gesteld. De anderen blijven nog ingesloten. Te voet surveillerende agenten viel het dinsdagmiddag op de Haarlemmerstraat op dat vier mannen zich steeds opsplitsten, winkels ingingen en vervolgens buiten weer samenkwamen. Dit ritueel herhaalde zich met regelmaat. Daarnaast viel het op dat ze door het viertal met een schuin oog in de gaten werden gehouden en tassen droegen. De agenten waren vanuit hun werk bekend met de methode van geprepareerde tassen in combinatie met het plegen van winkeldiefstallen en besloten het viertal te controleren. In de tassen troffen de agenten tape, sokken, een overhemd, een kledinghanger, een kaarsenstandaard, aluminiumfolie en nog enkele andere goederen aan. Al snel bleken de goederen van diefstal afkomstig en werden de mannen aangehouden. In de auto van hen werden meerdere geprepareerde tassen gevonden. De vier, een 27-jarige man uit Dronten, een 28-jarige uit Gilze, een 28-jarige zonder bekende woon- of verblijfplaats en een 33-jarige man uit Leiden zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen ze voort. Het gaat hier om winkeldiefstallen bij huishoudwinkels, kledingwinkels en een fietsenwinkel. 's-Avonds werd de politie rond 20.20 uur geroepen bij een supermarkt aan de Stationsweg. Een 17-jarige jongen uit Sassenheim had daar twee blikjes Bacardi-cola weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiden Beroving van telefoon

De politie heeft in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 december een 33-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van beroving van een 37-jarige Hagenaar. De Hagenaar liet bij het Stationsplein de verdachte bellen met zijn mobiel. Volgens de Hagenaar raakte hij kort daarop buiten bewustzijn. De Hagenaar merkte, nadat hij weer was opgestaan, dat hij wondjes en bulten had aan zijn hoofd. Plotseling kreeg hij van de man die zijn mobiel had geleend een klap in zijn gezicht. Een andere man heeft vervolgens deze man tegengehouden om een vechtpartij te voorkomen. De Hagenaar ontdekte dat hij zijn mobiel en een geldbedrag niet meer in het bezit had. Op zijn aanwijzen hield de politie later de verdachte aan. Bij de man werd het mobieltje van de Hagenaar aangetroffen .

Leiden Brandstichters van politiebus moeten schade betalen Twee Leidenaren die verdacht werden van brandstichting aan een politiebus op 5 juli jl. bij het bureau aan de Pelmolen moeten naast hun straf ook de schade van 12.750 euro aan de bus betalen. De Leidenaren hebben op 5 juli jl. de bus die geparkeerd stond bij het bureau aan de Pelmolen in brand gestoken. De twee werden diezelfde nacht in de omgeving aangehouden. Politie Hollands Midden zet sinds enkele jaren stevig in op het verhalen van de kosten die veroorzaakt zijn door vandalisme aan goederen van de politie. Ook probeert het korps in geval van letsel de schade vergoedt te krijgen van verdachten.

Leiden Inbraak in woning

Dinsdag 6 december werd ingebroken in een woning aan de Langestraat. Het is nog onbekend hoe de inbreker(s) de woning kon binnenkomen. Er werden onder andere een digitale camera en een dvd-speler weggenomen.

Voorschoten Insluiping in woning

Een nog onbekende man is op dinsdag 6 december in de middag in een woning ingeslopen. De bewoonster was in de woning toen zij plotseling de man zag staan. De man was via de open staande schuifdeur binnengekomen, maar ging er vandoor bij het zien van de bewoonster. De bewoonster mist niets uit de woning.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval De politie kreeg op dinsdag 6 december, omstreeks 14.30 uur, een melding dat er op de Paltrokmolen een fietser ten val was gekomen. Ter plaatse bleek een 72-jarige man op zijn fiets voortgetrokken te zijn door een 49-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn. Ter hoogte van een verkeersdrempel kwam de man op zijn fiets ten val en liep letsel in het gezicht op. De man is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Roelofarendsveen Verkeersongeval Op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen is op dinsdag 6 december, omstreeks 15.45 uur, een ongeluk gebeurd waarbij vier voertuigen betrokken waren. Een 26-jarige vrachtautochauffeur uit Hoofddorp reed achterop een auto voor hem die door het verkeer geboden was te remmen. De automobilist van deze auto, een 34-jarige man uit Schiedam, is met klachten aan zijn borst overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Deze auto schoot echter door op een derde auto, die op zijn beurt weer tegen een vierde auto aanbotste. De bestuurder van de derde auto raakte ook gewond.

Gouda Aanhouding De politie heeft op dinsdag 6 december, omstreeks 12.45 uur, een 15-jarige jongen uit Gouda overgedragen gekregen van een inwoner van Gouda. De Gouwenaar had de 15-jarige aangehouden nadat hij tegen spiegels van personenauto's had geslagen. Hij schakelde de politie in waarop de politie de jongen overgebracht heeft naar het bureau. Daar zijn zijn ouders ingelicht en is hij verhoord. De jongen zal een straf via Halt opgelegd krijgen.

Waddinxveen Inbraak in woning

In een woning aan de Juliana van Stolberglaan is dinsdag 6 december ingebroken. Om binnen te komen heeft de inbreker de voordeur geforceerd en vermoedelijk ingetrapt. Nadat de woning was doorzocht werden onder andere een laptop, een paspoort en een jas weggenomen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --