Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na poging beroving

Nijmegen 07-12-2005 - (03)

Op aanwijzing van getuigen heeft de politie dinsdagavond een 36-jarige Nijmegenaar aangehouden die kort daarvoor had geprobeerd iemand te beroven die bij een geldautomaat in het winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen aan het pinnen was.

Het slachtoffer, een 61-jarige Nijmegenaar, was geld aan het pinnen en merkte dat er iemand dicht achter hem stond. Toen de man het geld uit de geldlade pakte greep de man die achter hem stond eveneens naar het geld. De 61-jarige wist, door het geld goed vast te houden, te voorkomen dat het geld uit zn handen werd gerukt. De dader ging er toen vandoor.
Omstander die van de poging tot beroving getuige waren geweest volgden de verdachte naar het station. Onderwijl spraken ze daar surveillerende politiemensen aan. Op aanwijzing van de getuigen kon de verdachte op het station Dukenburg worden aangehouden.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daarbij was hij zeer agressief en zag kans om één van de agenten in zn hand te bijten. Hij is in verzekering gesteld.