Politie Groningen

Persberichten 7 december 2005

Provincie Groningen 07-12-2005 -

Groningen: met drank op achter stuur
Een 31-jarige inwoner van Drachten bleek afgelopen nacht tijdens een controle op de Noorderhaven in Groningen met drank op achter het stuur te zitten. Een ademanalyse op het politiebureau leverde een promillage van 1,35 op, bijna het drievoudige van wat is toegestaan. Het rijbewijs van de Fries wordt ingevorderd. Omdat de auto van de man waarschijnlijk niet is verzekerd, werd ook het voertuig in beslag genomen. Een 38-jarige inwoner van Appingedam werd gisterochtend eveneens in Groningen betrapt op het tijden onder invloed. Bij een controle op de Stationsstraat bleek dat de man sterk naar drank rook. De damster had een blik bier onder handbereik. Op het politiebureau werd een promillage van 1,15 vastgesteld.

Groningen: Ipods weg bij winkelkraak
Tot nu toe onbekenden hebben vanochtend vroeg bij een inbraak in een winkel aan de Westerkade in Groningen 50 zogeheten Ipods gestolen. De handcomputers, met een waarde van 20.000 euro, werden uit een vitrine geroofd. De dader(s) was (waren) de winkel binnengekomen na het vernielen van een ruit in de voordeur.

Groningen: met bierfust aan de wandel
Agenten stuitten afgelopen nacht in de Rodeweeshuisstraat in Groningen op een niet alledaags tafereel. Twee jongens trokken de aandacht door een fust bier door de straat te rollen. Het tweetal, 19 en 17 jaar, verklaarde dat de ton in de buurt van een café tussen de Vismarkt en de Grote Markt op straat had gestaan. Ze waren er daarna naar hun zeggen voor de lol mee aan de rol gegaan. De politie heeft zich over het fust gerstenat ontfermd en gaat op zoek naar het café waar deze thuishoort.

Groningen: dubbele aanrijding
Een 17-jarige fietsster uit Groningen raakte gisteren gewond bij een aanrijding op de splitsing van de Zaagmuldersweg en het Damsterdiep in Groningen. Het meisje kreeg geen voorrang van een 40-jarige automobiliste uit Eindhoven. De aanrijding gebeurde voor de ogen van een fietser en een andere automobilist die op dezelfde plek kort ervoor eveneens met elkaar in botsing waren gekomen. Die aanrijding ging zonder lichamelijk letsel gepaard. De 17-jarige werd met letsel aan een arm en vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft gisteren op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Ten Boer, Provinciale Weg N360: aantal geregistreerde voertuigen:516, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Veendam, Beneden Oosterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 81, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2280, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 101, maximum snelheid: 50 km/uur in plaats van 70 km/uur.