Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 07-12-2005

Politie zoekt getuigen aanrijding
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met mensen die dinsdagmiddag rond 15.30 uur getuige zijn geweest van een aanrijding op de kruising van de Weg om de Oost met het Krakeel in Hoogeveen. Daar botsten een personenauto met aanhanger, bestuurd door een 38 jr. man uit Hardenberg, en een personenauto bestuurd door een 19 jr. man uit Hollandscheveld, op elkaar. De man uit Hollandscheveld verleende geen voorrang. Omdat de hele toedracht niet geheel duidelijk is zoekt de politie getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. De man uit Hardenberg krijgt trouwens sowieso een boete. Hij is nl niet in het bezit van het (BE) rijbewijs dat nodig is om een de aanhanger (2000 kg) te trekken die hij achter zijn auto had. (05-205840)

Bromfietser gewond

Politie onderzoekt herkomst bromfiets
COEVORDEN Een 18 jr. inwoner van Coevorden is dinsdagavond naar het ziekenhuis van Hardenberg overgebracht. De jongeman ging op de rotonde in de Stationsstraat in Coevorden met zijn bromfiets onderuit. Daarbij raakte hij gewond aan een been. Bij nader onderzoek van de bromfiets bleek dat deze gesignaleerd stond als gestolen. De politie onderzoekt dit nader. De bromfiets is in beslag genomen. (05-205906)

Aanhangwagen gestolen
EMMEN Vanaf een omheind terrein aan de Bartholomeus Diasstraat in Emmen is tussen maandagmiddag en dinsdagochtend een aanhangwagen gestolen. Om de aanhanger mee te kunnen nemen is het hekwerk deels vernield.

Veelpleger gooit raam in
ASSEN Medewerkers van Justitie hielden dinsdagmiddag op de Brinkstraat in Assen een 42 jr. man uit Emmen aan. De man was onder invloed en had kort daarvoor een ruit ingegooid van een winkel aan deze straat. Hij werd overgedragen aan de politie. Omdat de man geregistreerd staat als veelpleger is hij ingesloten. Tegenover de politie verklaarde hij uit boosheid en frustratie een willekeurige winkelruit te hebben ingegooid. (05-205854)

Politie onderzoekt vernieling en bedreiging
HOOGEVEEN Twee mannen hebben dinsdagmiddag op de Prins Hendrikstraat in Hoogeveen de bewoners van een woning aan deze straat met een wapen bedreigd en de ruiten van hun auto vernield. Niemand raakte gewond. Toen de politie ter plaatse kwam waren de verdachten al weer verdwenen. Een zoekactie leverde nog niets op. De bewoners deden aangifte. De identiteit van de verdachten is bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. (05-205788)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield dinsdagavond een 41 jr. man uit die plaats aan. De man veroorzaakte thuis problemen en bedreigde daarbij zijn vrouw met de dood. In het gezin zijn vaker problemen geweest. De vrouw doet aangifte. De man is ingesloten. Deze zaak wordt volgens het protocol Huiselijk geweld afgehandeld.

Proces-verbaal voor verboden wapenbezit
EMMEN De politie maakte dinsdagavond proces-verbaal op tegen een 21 jr. man uit Emmen voor het in bezit hebben van een zogenaamd stroomstootwapen. De man liep tegen de lamp bij een vuurwerkcontrole op de Balingerbrink. Het wapen is in beslag genomen.

Politie neemt auto in beslag
EMMEN De politie in Emmen nam dinsdagmiddag de auto in beslag van een 39 jr. man uit Emmen. Hij reed in deze auto over de Laan van de Eekhorst in Emmen. Bij een politiecontrole bleek dat de man gedronken had. Bovendien heeft hij een ontzegging van de rijbevoegdheid tot april 2006 en is inmiddels de geldigheid van zijn rijbewijs verlopen. De man is aangehouden en op het politiebureau nam een arts een bloedproef. De man wenste niet mee te werken aan een ademtest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schuurbrand
DALERPEEL - Door nog onbekende oorzaak ontstond woensdagmorgen brand in een tegen een paardenstal aangebouwde bedrijfsruimte achter een woning aan de Steigerwijk in Dalerpeel. Deze bedrijfsruimte ging verloren. In de ruimte stonden o.a. een aantal machines. De paardenstal kreeg brandschade. De paarden in deze stal konden ongedeerd naar buiten worden gehaald.. Een bewoner kreeg veel rook binnen en werd ter plaatse door ambulancemedewerkers onderzocht. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis.

Auto botst op grote veldkei
SPIJKERBOOR Op de T-kruising in de Molenwijk in Spijkerboor botste woensdagmorgen een 25 jr. man uit Muntendam met zijn auto op een grote veldkei. De man reed op de (nieuwe) kruising rechtdoor en kwam tegen de veldkei tot stilstand. De bestuurder raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.