Gemeente Den Haag

december 2005
WAS GETEKEND, DEN HAAG (6 december)

Tentoonstelling met werken uit de collectie van het Haags Gemeentearchief. Bij elkaar gebracht vanwege het 23e lustrum van de geschiedkundige vereniging Die Haghe. Aan hedendaagse kunstenaars is gevraagd om plekken in Den Haag die door "oude" kunstenaars al zijn vastgelegd opnieuw vast te leggen.

In de tentoonstelling is een selectie van kunstwerken te zien die in het gelijknamige lustrumboek zijn opgenomen. In het boek zijn 40 werken van "oude" kunstenaars en 40 werken van 22 hedendaagse kunstenaars opgenomen. In de tentoonstelling is van elke hedendaagse kunstenaar één werk te bewonderen met als tegenhanger een prent, tekening, ets of aquarel van dezelfde locatie, maar dan van de periode rond 1900. Van Benoordenhout tot Transvaal en van Scheveningen tot het centrum van Den Haag.
Het boek is voor 20,00 te koop op de studiezaal van het Haags Gemeentearchief en bij de boekhandel.

Het Haags Gemeentearchief heeft in samenwerking met de geschiedkundige vereniging Die Haghe de opdracht aan de hedendaagse kunstenaars verstrekt en heeft de werken aangekocht. Het Haags Gemeentearchief neemt deze werken op in de collectie. Het Haags Gemeentearchief is niet voor niets het documentaire en visuele geheugen van de stad Den Haag. Overigens komen ook de oude meesters uit de collectie van het Haags Gemeentearchief. Het Haags Gemeentearchief is bijzonder blij met de mogelijkheid om bij Perscentrum Nieuwspoort een deel van zijn collectie in origineel te kunnen tonen.

De tentoonstelling is tot 14 januari 2006 (met uitzondering van het kerstreces) te zien in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag. Van maandag tot en met vrijdag van
10-12 en van 14-16 uur of na afspraak.

De tentoonstelling is georganiseerd door het Haags Gemeentearchief in nauwe samenwerking met de kunstcommissie van Perscentrum Nieuwspoort.