Eemland noord 11.05 uur

Utrecht 07-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord


1.600 Blaastesten Bob..of bon?

EEMLAND NOORD - In de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes en Soest heeft de politie vanaf half oktober extra gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Tot nu toe heeft de politie ruim 1.600 automobilisten laten blazen. Hierbij werden 16 personen aangehouden die te diep in het glaasje hadden gekeken. Zij bliezen 240 ug/l tot 445 ug/l. Drie bestuurders bleken al eerder met alcohol achter het stuur te zijn betrapt.

De intensieve handhavingperiode Bobof bon? in Eemland noord loopt door tot eind december dit jaar en heeft tot doel het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. Door het houden van wekelijkse alcoholcontroles verwacht de politie dat weggebruikers de kans op een controle hoger gaan inschatten, daarom geen risico meer nemen en dus fris achter het stuur gaan zitten. De controles worden uitgevoerd door het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Utrecht.

Bijna iedereen zou toch wel moeten weten dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Toch speelt alcohol nog bij 22% van alle ongevallen een belangrijke rol. In de afgelopen drie jaar waren tenminste 50 letselslachtoffers als gevolg van het rijden onder invloed te betreuren in alle gemeenten in Eemland noord samen. Eén persoon verongelukte dodelijk.

Verkeerscontrole in Soest

SOEST Op de Koningsweg, Stadhouderslaan en Vrijheidsweg zijn dinsdagmiddag verkeerscontroles gehouden. In totaal schreven de agenten 34 bekeuringen uit voor onder meer overschrijden van de maximale snelheid (18x), niet dragen van de autogordel (5x) en geen verlichting voeren (4x).

Daarnaast werd bekeurd voor niet handsfree bellen (2x), links inhalen, mistverlichting voeren, parkeren op trottoir, niet leesbaar kenteken en loslopende hond.

Ongeval letsel

SOEST Op de Koningsweg ontstond dinsdag rond 16.15 uur een kop-staart aanrijding met drie voertuigen. Een 87-jarige automobilist uit Soest reageerde te laat, toen de twee voor hem rijdende voertuigen afremden. Hij raakte de voorste auto, die vervolgens tegen de daarvoor inmiddels stilstaande auto botste.

Een 42-jarige Amersfoortse die in de middelste auto zat, klaagde over pijn in de nek. Hierop werd op last van de GGD door brandweerlieden het dak van de auto afgeknipt. Het slachtoffer is met onbekend letsel voor nader onderzoek naar het Meander ziekenhuis vervoerd.