Eemland zuid 11.20 uur

Utrecht 07-12-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Vernieling door vuurwerk

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft zaterdag 3 december een 13-jarige jongen uit Woudenberg verhoord die verantwoordelijk wordt gehouden voor de vernieling van een woning aan De Steen.

De vernieling werd gepleegd door het gooien van een stuk vuurwerk waarbij de gevel van de woning beschadigd raakte. De jongen werd herkend door getuigen waardoor de wijkpolitie achter zijn identiteit kwam. De Woudenberger bekende met een zelfgemaakte rookbom de vernieling te hebben gepleegd en gaf ook toe verantwoordelijk te zijn geweest voor het opblazen van een verkeersbord bij de skatebaan. Dit had hij gedaan met een zogenaamde nitraatbom, zijnde een illegaal stuk vuurwerk dat door de samenstelling van het kruit een bijzondere explosieve kracht heeft. Tegen de jeugdige vandaal is proces-verbaal opgemaakt.

Controle snelheid

WOUDENBERG/ LEUSDEN De Regionale Verkeersdienst heeft donderdag 1 december een snelheidscontrole met de radar gehouden op de Stationsweg-Oost.

Tussen 09.45 en 12.00 uur werden 1445 passerende automobilisten gemeten. In 70 gevallen werd sneller gereden dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 74 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

De wijkpolitie controleerde dezelfde dag, tussen 09.00 en 10.45 uur, op de Burgemeester van der Postlaan met de lasergun.

Vijf bestuurders hielden zich niet aan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en werden bekeurd. De top lag op 72 kilometer per uur.

Fietsendieven aangehouden

AMERSFOORT De politie kreeg dinsdag rond 15.00 uur de melding van een fietsendiefstal vanaf de Hellestraat. Aan de hand van het signalement konden agenten even later drie verdachten aanhouden in de omgeving van het Smallepad. Het betrof een Utrechter (35 jaar) en twee Amersfoorters (41 en 43 jaar).

Teveel alcohol op

AMERSFOORT Een 20-jarige automobilist werd woensdag rond 03.15 uur onderworpen aan een verkeerscontrole. De Amersfoorter bleek geen rijbewijs te hebben en bovendien te rijden in een onverzekerd vooertuig. Daarnaast had hij teveel alcohol (325 ug/l) gedronken. De politie heeft proces-verbaal opgesteld.