Gemeente Wijk bij Duurstede

Regionale Sociale Dienst (RSD) Kromme Rijn Heuvelrug op 1 januari 2006 van start

Met ingang van 1 januari 2006 beginnen negen gemeenten een nieuwe Sociale Dienst. Amerongen, Bunnik, De Bilt, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn, Wijk bij Duurstede en Zeist gaan dan samenwerken in de Regionale Sociale Dienst (RSD) Kromme Rijn Heuvelrug.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van de RSD is dat de cliënten beter en efficiënter naar werk worden geleid. Voor de cliënten van de afzonderlijke Sociale Diensten betekent de vorming van één RSD geen grote inhoudelijke veranderingen.

Waarvoor kunt u bij de RSD terecht?
Werk, inkomen en zorg zijn de drie belangrijkste taken van de RSD, die zich gaat bezighouden met het naar werk leiden van mensen met een uitkering van Sociale Zaken.
Daarnaast gaat de RSD er voor zorgen dat iedereen die nog niet aan het werk is of aan het werk kan, op tijd haar of zijn uitkering ontvangt. Net zoals nu het geval is bij uw huidige Sociale Dienst, kunt u ook bij de RSD terecht voor aanvragen bijzondere bijstand en aanvragen langdurigheidstoeslag en minimaregelingen. De minimaregelingen blijven echter wel een gemeentelijke tegemoetkoming dus de regelingen kunnen net zoals nu verschillen per gemeente.
Tot slot gaat de RSD schuldhulpverlening aanbieden.

Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)
Het CWI vestigt zich in hetzelfde gebouw als de RSD Kromme Rijn Heuvelrug. Het was de bedoeling dat zij tegelijk met de RSD op de nieuwe locatie van start zou gaan, maar dit gaat niet lukken. De verwachting is dat het CWI zich in het tweede kwartaal in 2006 op de benedenverdieping van het gebouw vestigt. Tot die tijd blijft het CWI gehuisvest in het pand aan de Montaubanstraat te Zeist.

Bereikbaarheid
De consulenten van de RSD gaan in klantenteams werken. In een klantenteam worden alle zaken efficiënt behartigd door een kleine vaste groep medewerkers. Zij zullen uitsluitend op afspraak werken, er is dus geen inloopspreekuur! Wel is er dagelijks een telefonisch spreekuur waar cliënten terecht kunnen met al hun vragen. Het telefonisch spreekuur is op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur op telefoonnummer 030 6929595.Voor algemene en eenvoudige vragen wordt u geholpen door één van de consulenten in het callcenter. Kan deze u niet direct helpen, dan wordt u doorverbonden met een consulent uit een klantenteam, of wordt er een terugbelafspraak (binnen 24 uur) gemaakt. In overleg is het mogelijk een afspraak te maken.

Oproep leden cliëntenraad
De RSD vindt het belangrijk dat cliënten en belangenbehartigers van cliënten actief meepraten en adviseren over werk en inkomen. Hiervoor wordt een regionale cliëntenraad opgericht, waarvoor de RSD leden zoekt. Bent u betrokken, praat u graag mee over zaken die cliënten van de RSD aangaan? Geef u dan op!
Wilt u eerst meer info? Neem dan contact op met de RSD, mw. A. Minkema, Postbus 13, 3700 AA Zeist. Zij stuurt u dan een informatiepakket (inclusief reactieformulier) op.

Adresgegevens RSD
De Regionale Sociale Dienst (RSD) Kromme Rijn Heuvelrug is gevestigd in Zeist.
Postadres: Postbus 13, 3700 AA Zeist
Bezoekadres: Het Rond 6, Zeist
Voorlopig bezoekadres: Publiekshal, Slotlaan 20 te Zeist (tegenover het gemeentehuis).
Algemeen telefoonnummer: 030-6929500
Telefonisch spreekuur: 030-6929595 van 09.00-11.00 uur E-mail adres: info@rsdkrh.nl
Website: www.rsdkrh.nl


* Geplaatst op: 07-12-2005 11:18:24