Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Open Delfts Meisjes kampioenschap

Op zondag 4 december vond het zesde Open Delfts Meisjeskampioenschap plaats. In de invitatiegroep slaagde Maartje de Jonge erin om haar titel te prolongeren. De favoriete gaf slechts een half punt af. Ratingzwakste Lisa Schut zorgde voor een grote verrassing door als tweede te eindigen. De derde plaats ging naar Marianne Zelitchenko van de organiserende vereniging DSC.

Bert Kloppers van Terranova maakte de fraaie prijzen.

In groep 2 speelden elf meisjes zeven ronden Zwitsers. Ze zorgden voor een ongekend spannende strijd. Vier speelsters eindigden op een half punt van elkaar. Uiteindelijk bleek Claudia Grannetia de meeste te hebben. Mariko Harezlak werd tweede.

Er speelden in het toernooi 47 meisje mee. Een uitvoerig verslag is te vinden op http://www.delftseschaaksite.nl/.

---

Loek van Wely verliest eerste partij tegen Ponomariov

In de vierde ronde van het toernooi om de World Chess Cup heeft Loek van Wely zijn eerste partij tegen Ruslan Ponomariov verloren. In een Nimzoindische partij raakte Van Wely op de 26e zet een pion kwijt en tegen dat nadeel moest hij de rest van de partij opboksen. Van Wely wist de pion urenlang te stoppen maar raakte in de uitvluggerfase uiteindelijk ook nog een stuk kwijt. Op de 72e zet gaf hij zich gewonnen.
De tweede partij wordt woensdag 7 december gespeeld.
---