Ingezonden persbericht


WE Nederland gebruikt Geac DesignTime en QuestPDM op stylingafdeling

Uitrol naar ontwikkel- en inkoopafdelingen gepland in 2006

's-Hertogenbosch, 07 december 2005 - Modeketen WE Nederland, een dochter van WE International, gebruikt de RunTime-softwaremodules DesignTime en QuestPDM van Geac (TSX: GAC, Nasdaq: GEAC) op zijn afdeling Styling. Met de modules, die speciaal zijn ontwikkeld voor de kleding- en schoenenbranche, kan WE werkprocessen standaardiseren. Dat leidt tot een verhoogde efficiëntie en een kortere time-to-market. WE zet in eerste instantie twintig DesignTime- en QuestPDM-systemen in op de afdeling Styling. In 2006 volgt de uitrol van nog eens 35 QuestPDM-systemen op de afdelingen voor productontwikkeling en inkoop.

Met QuestPDM heeft WE toegang tot één enkele bron van ontwerpgegevens, zoals informatie over stoffen, kleuren, maten, inkoopprijzen, artikelnummers en modethema's. DesignTime biedt WE modules voor creatief en technisch ontwerp. Een van deze modules is StyleTime. Dit pakket biedt een uitgebreide bibliotheek met gedetailleerde informatie over materialen en prints, en ontwerpkenmerken als stiksels en zomen. Een andere module is ColorTime waarmee stylisten kleuren kunnen definiëren, zodat ze verzekerd zijn van een consistent kleurgebruik in al hun ontwerpen. De standaard-templates in DesignTime stellen stylisten in staat ontwerpen eenvoudig uit te wisselen en elkaars werkzaamheden probleemloos over te nemen.

"QuestPDM voldoet aan alle eisen voor intern gebruik bij WE", zegt Roel Brand, IT-directeur bij WE. "Maar ook met het oog op de opening van een sourcing-vestiging in Hongkong is de oplossing een uitkomst. Met QuestPDM hebben de werknemers in Hongkong ook toegang tot de ontwerpgegevens van de Nederlandse vestiging. Hierdoor is het veel makkelijker om de productie van nieuwe collecties te starten, waardoor we veel efficiënter werken en flink wat tijd besparen. QuestPDM is een geavanceerd systeem dat alle vereiste informatie biedt. De gebruikte data is altijd up-to-date; zodra er een wijziging is ingevoerd, is die in één keer te verwerken in alle ontwerpen."

Geac RunTime
Geac RunTime ontwikkelt en produceert software voor honderden klanten in de kleding- en schoenenbranche. Deze software is bedoeld voor de ontwerp- en voorbereidingsfasen van het productieproces, het beheer van productgegevens, customer relationship management en de automatisering van verkoopprocessen. Voor meer informatie over Geac RunTime: www.runtime.geac.com

Geac
Geac is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde technologieproducten en -diensten biedt, die organisaties helpen efficiënter te werken onder de druk van toenemende concurrentie en strengere reguleringen. Ook kunnen ze met deze oplossingen een passend antwoord bieden op de issues waarmee CFO's worden geconfronteerd. Voor meer informatie over Geac: www.geac.com



Ingezonden persbericht