Ingezonden persbericht


Organisaties kunnen meer capactiteit tegen lagere it-kosten bereiken

Comparex-democenter toont voordelen van consolidatie, virtualisatie en ILM

Zaltbommel, 7 december 2005 ­ COMPAREX Nederland heeft een nieuw democenter geopend, waarin bedrijven zicht krijgen op de mogelijkheden en voordelen van server- en storage-consolidatie, virtualisatie en Information Lifecycle Management (ILM). De getoonde oplossingen zijn gericht op het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van de IT-infrastructuur en het tegelijkertijd verlagen van de IT-kosten van een bedrijf.

Het democenter, dat in samenwerking met Sun Microsystems, VMware en EMC is opgezet, gaat onder andere in op de knelpunten die gebruikers momenteel ondervinden op het gebied van datamanagement. Zo hebben steeds meer bedrijven door de explosieve groei van data meer server- en storagecapaciteit nodig. Daarnaast moet veel data voor gebruikers direct toegankelijk zijn. Fred van Dulken, managing director van COMPAREX: 'De investeringen in zeer snelle opslagsystemen lopen voor veel bedrijven hoog op. In het democenter laten we aan de hand van onze ILM-oplossing zien hoe bedrijven effectiever kunnen omgaan met de beschikbare middelen. Zo hoeft niet alle data zeer snel toegankelijk te zijn, en is er dus ook geen reden om al deze gegevens op relatief dure systemen op te slaan.' Bovendien wordt er in het democenter ingegaan op de steeds strengere eisen vanuit de wetgeving aan de opslag van gegevens.

Het democenter toont tevens aan dat het consolideren en virtualiseren van server- en opslagsystemen leidt tot een sterk vereenvoudigde infrastructuur. Deze systeemomgeving vereist beduidend minder softwarelicenties en is opgebouwd uit een relatief klein aantal hardwareplatforms. Van Dulken: 'Bedrijven krijgen in het democenter onder andere inzicht in de mogelijkheden om tot een eenvoudiger systeembeheer te komen, zodat zij fors op de kosten kunnen besparen. Bovendien laten we zien op welke wijze de lange procedures voor backup & restore kunnen worden verkort. Waardoor backup-tijden korter worden en de downtime bij een eventuele storing in het systeem aanzienlijk kan worden verminderd.'

Bedrijven kunnen tot en met 31 maart 2006 het democenter gratis bezoeken. Zij kunnen zich aanmelden via www.hetidealedatacenter.nl

Over COMPAREX Nederland B.V.
Als system integrator biedt COMPAREX flexibele en stabiele ICT-oplossingen op het gebied van storage en servers met 'high availability' op elk niveau. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van oplossingen voor mission-critical omgevingen. Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken: Storageconsolidatie, Serverconsolidatie, Back-up & Restore, Disaster Recovery, Server Based Computing. COMPAREX heeft in Europa circa 900 werknemers en is vertegenwoordigd in elf Europese landen. De jaaromzet in Europa bedraagt ongeveer 300 miljoen euro.