Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl wint publieksprijs 'Website van het Jaar 2005'

Emmeloord, 7 december 2005 - Marktplaats.nl is gisteravond tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam uitgeroepen tot 'Website van het Jaar 2005' in de categorie 'e-commerce'. Deze publieksprijs, een initiatief van ID Projects BV, wordt jaarlijks uitgereikt aan de website die door bezoekers het meest gewaardeerd wordt. Met 43 procent van de stemmen laat Marktplaats concurrenten als Funda en Albert Heijn ver achter zich. Marktplaats werd al eerder uitgeroepen tot 'Website van het Jaar 2004' in de categorie 'vraag en aanbod'. Het Nederlandse publiek bracht in totaal ruim 625.000 stemmen uit op 126 websites in 11 categorieën.

"We zijn zeer vereerd met deze award", reageerde Oscar Diele, Algemeen Directeur Marktplaats.nl, na afloop. "We zijn onze gebruikers, die ons succes bepalen, ontzettend dankbaar."

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 75.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###



Ingezonden persbericht